İsim Arama

Yavuz İsminin Anlamı Nedir? Yavuz Ne Demek?

Yavuz ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Yavuz isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Yavuz isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Yavuz isminin anlamı nedir? Yavuz ne demek?

Yavuz isminin anlamı nedir?
  • Yavuz isminin cinsiyeti: Erkek
  • Yavuz isminin kökeni: Türkçe
  • Yavuz isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Yavuz ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Yavuz ismindeki harf sayısı: 5
  • Yavuz isminin rengi: Mavi
  • Yavuz isminin nitelikeri: Maceracı, İnatçı, Dinibütün, Modern, Uyumsuz

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Yavuz

Yavuz isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Yavuz ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
V: Kendi içine dönük, umursamaz, kimseyi takmaz. Etrafındaki olaylar onu etkilemez.
U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.

Yavuz isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Yavuz İsmiyle Uyumlu İsimler

Yavuz İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Yavuz İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Kılavuz, Yavaş, Yavuzhan, Yavuzbay, Yavuzsoy, Yavuzalp, Yaver, Yavuzer, Eryavuz, Yavuzay

Yavuz ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Yavuz İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Yavuz İsmi Konulabilir Mi?

Yavuz isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Yavuz isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Yavuz İsmi Caiz Mi?

Yavuz ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Yavuz isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Yavuz İsminin Özellikleri

Yavuz isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Tam bir kahindirler. Hisleri mükemmel derecede kuvvetlidir. Bazen buna kendileri bile inanamaz. Ancak dikkatli olmaları gerekir. Bazen hisleri ve gerçek hayatı birbirine karıştırabilir, hata yapabilirler. Büyük idaalleri, hedefleri vardır. Bunları gerçekleştirmek için çalışır ve başarılı olurlar. Verimli çalışırlar. Sahiplenmeyi seven insanlardır.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Sokakta bile gölge olan taraf yerine güneşli tarafı tercih edecek kişilerdir. Yüksek standartlara sahip, lüksü seven insanlardır. Sevecen, sempatik, sağduyuludurlar. Zeki insanlardır. Çabuk düşünür ve düşüncelerini hayata geçirmeyi severler.

Yavuz İsminin Sayı Analizi

Yavuz isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

Y: 28
A: 1
V: 27
U: 25
Z: 29

Yavuz isminin numerolojik değeri: 110

Yavuz İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Yavuz İsmi İle Akrostiş Şiirler

Yarim, yarenim bu sevda seninleyken bile sana susuyor
Anneye ithafen yazılmıştır.
Varlığın bile bana neşe veriyor
Ummadığım anda kaybolursun..
Zannetme geçer bu sevda bir ömür sürer

Yavuz İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Yavuz isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Yavuz

Yavuz İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Yavuz isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Yavuz

Yavuz İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Yavuz isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Yavuz

Yavuz İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Yavuz Sepetçi: Yavuz Sepetçi, 29 Temmuz 1958 tarihinde Kayseri, Develi’de doğmuştur. Tam adı Ahmet Yavuz Sepetçi’dir. 1976-1985 yılları arasında Ankara Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Özgürlük Tiyatrosu, Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu, Metropol Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev yaptı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1989-1992 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. 2002 yılında Nazım Hikme...
  • Yavuz Bahadıroğlu: Yavuz Bahadıroğlu, 1945 yılında Rize’nin Pazar ilçesi Hisarlı köyünde doğmuştur. Asıl ası Niyazi Birinci’dir. 1971 yılının Temmuz ayında istanbul’da gazeteciliğe başladı. Yavuz Bahadıroğlu, Yeni Asya- Yeni Nesil Gazetesi'nde Muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Şeref Baysal ve Veysel Akpınar isimleriyle köşe yazıları yazdı. Biryandan da çocuklara yönelik kitaplar yazdı. Asıl çıkışını Yavuz Bahadıroğlu ismiyle yazdığ...
  • Yavuz Donat: Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, 15 Kasım 1942 tarihindeNiğde’nin Bor ilçesinde Yeşildere Mahallesi'nden Haleplioğulları'ndan Mehmet Emin Bey ile Hadiye Hanım'ın oğlu olarak doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin'de tamamladı. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Yavuz Donat, Ulus gna 1963 yılında başladı. Daha sonra da Akşam, Tercüman, Meydan, Milliyet ve Sabah gazetelerinde köşe yazarlığına devam etti.Yavuz Donat, evlidir. 2 çocuğu vardır.Yavuz Donat bir gazeteci ...
  • Yavuz Çetin: Sadece iki stüdyo albümü -“ilk...” ve Satılık- çıkartmış olmasına rağmen Türk Rock Müziği denilince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Türk gitarist, söz yazarı ve şarkıcı. Blues ve Rock tarzlarında eserler vermiş olan Çetin, yaşadığı psikolojik bunalıma dayanamayarak 15 Ağustos 2001 tarihinde Boğaz Köprüsü’nden atlayarak hayatına son vermiştir. Yavuz Çetin 1970 yılında, Samsun’da dünyaya geldi. Gazeteci olan babasının mesleği nedeniyle hiçbir ilde uzun süre kalamayan Çetin, Türkiye’nin çeşit...
  • Yavuz Sultan Selim: Osmanlı padişahlarının dokuzuncusu, İslam halifelerinin yetmiş dördüncüsü olan Yavuz Sultan Selim, doğuya düzenlediği seferler sonunda halifeliğin Osmanlı hanedanına geçmesini sağlamıştır. Yavuz Sultan Selim, 10 Ekim 1470'de Amasya'da dünyaya geldi. Babası II. Bayezid, annesi Dulkadırlı ailesinden Aişe Hatun'du. Şehzadeliği Amasya'da geçen Yavuz Sultan Selim, devrin önemli âlimlerinden Arap ve Fars Dili ile yüksek din ve fen dersleri aldı. Devlet idaresi ve askeri konularda eğitim alması için Tr...
  • Yavuz Bingöl: Protest müzik alanında eserler vermiş olan şarkıcı, saz sanatçısı ve sinema oyuncusu. Yavuz Bingöl, 7 Ekim 1964 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası Kars/Sarıkamış’lı edebiyat öğretmeni Yılmaz Bingöl ve annesi de Kars/Sarıkamış 'lı halk ozanı müzisyen Şahsenem Bacı’dır. Yavuz Bingöl’ün Oğuz Bingöl ve Efsun adında iki kardeşi vardır. Yavuz Bingöl, babasının işi dolayısıyla öğrenim hayatını çeşitli illerde sürdürdü. Öğrenim yaşamına 1970 yılında Kars Digor'da başladı. 1972 yılında Konya Karapın...
  • Yavuz Özkan: Bol ödüllü filmlerin yönetmeniYavuz Özkan, 1942 yılında Yozgat’da doğmuştur. 1962-1965 yılları arasında Kütahya'daki bir madende işçi olarak çalıştı. Yavuz Özkan, 1965 ve gazeteler yayınladı. Daha sonra tiyatro oyunları yazdı ve yönetti. Kocaeli Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Bu topluluk dağılınca Dostlar Tiyatrosu'nda ve Töb-Der'de oynadı. Howard Fast’ ın, Sacco ile Vanzetti’in hayatını anlatan “Suçsuzlar” adlı romanını oyunlaştırdı ve sahneye koydu.1970'lerde kısa filmler çekti ve...
  • Yavuz Dizdar: Onkoloji Doktoru.Yavuz Dizdar, 1964 yılında istanbul’da doğmuştur. 1982 yılında İstanbul Erkek Lisesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1988 yılında mezun olduktan sonra mecburi hizmet için batman’da yaklaşık bir yıl görev yaptı. 1989-1992 yıllarında İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda ilaç bilimi üzerine, 1992-1996 yıllarında Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’nda kanser üzerine uzmanlık eğitimini tamamladı. Yavuz Dizdar, bu eğitimlerinin yanı sıra İstanbu...
  • Yavuz Turgul: Yönetmen, reklamcı, metin yazarı, senarist, prodüktör, süpervizör. Türk sinemasının yeniden doğuşu olarak nitelendirilen Eşkıya filmine imza atmış, filmlerinde Şener Şen’le çalışmış, uzun soluklu ortaklıklarının sonuçlarını ödüllerle almış olan Turgul, Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden biridir. Türk televizyonculuk tarihinde çizgisi, kalitesi, hikayesiyle çok ayrı bir yerde duran İkinci Bahar dizisinin mimarıdır.Birçok filmde senarist olarak çalışmış olan Turgul, Avrupa’da ve Amerika’d...
  • Yavuz Seçkin: Yavuz Seçkin, 2 ocak 1969 tarihinde istanbul'da Doğmuştur. Şişli Motor Meslek Lisesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Gültepe'de bir dükkan işleten,ticaretle uğraşan bir esnaftı. Arkadaşlarının gaza getirmesi ile “İner misin Çıkarmısın” yarışmasına katılmış ve hayatı değişmiş. 1997 yılında , “İner misin Çıkana da katılarak birinci olmuştur. Bu sayede28 yaşında taklit yeteneğini keşfetmiştir. " On Parmak On Marifet " isimli yarışmaya da katılan Yavuz Seçkin aynı yarışmada İsmail Baki Tuncer ile tanı...
Yavuz İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Yavuz ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Gezgin, Girişken, Sportmen, Misafirperver, Bilimsel olmalarıdır.

Yavuz İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Yavuz ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Geçmişte Yaşayan, Agresif, Umursamaz, Aceleci, Hurafeci olmalarıdır.

Yavuz isminin Notasyonları Nelerdir?

Yavuz isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

Y: Yozgat
A: Adana
V: Van
U: Uşak
Z: Zonguldak

Yavuz Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yahya
A: Ahmet
V: Vehbi
U: Ufuk
Z: Zühtü

Yavuz isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yankee
A: Alfa
V: Victor
U: Uniform
Z: Zulu

Yavuz isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yılmaz
A: Aydın
V: Vatan
U: Umman
Z: Zuhal

Yavuz İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Yavuz ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Yavuz ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Yavuz ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Yavuz İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.