İsim Arama

Serdar İsminin Anlamı Nedir? Serdar Ne Demek?

Serdar ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Serdar isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Serdar isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Serdar isminin anlamı nedir? Serdar ne demek?

Serdar isminin anlamı nedir?
  • Serdar isminin cinsiyeti: Erkek
  • Serdar isminin kökeni: Farsça
  • Serdar isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Serdar ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Serdar ismindeki harf sayısı: 6
  • Serdar isminin rengi: Mavi
  • Serdar isminin nitelikeri: Dürüst, Çalışkan, Komik, Agresif, İnatçı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Serdar

Serdar isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Serdar ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Serdar isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Serdar İsmiyle Uyumlu İsimler

Serdar İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Serin, Serdil, Dildar, Gadar, Nazdar, Sera, Sergül, Servela, Semadar, Serab

Serdar İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Serhun, Abdüddar, Haydar, Kemandar, Ferdar, Sertel, Candar, Sergin, Hükümdar, Serhan

Serdar ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Serdar İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Serdar İsmi Konulabilir Mi?

Serdar isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Serdar isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Serdar İsmi Caiz Mi?

Serdar ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Serdar isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Serdar İsminin Özellikleri

Serdar isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Serdar İsminin Sayı Analizi

Serdar isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

S: 22
E: 6
R: 21
D: 5
A: 1
R: 21

Serdar isminin numerolojik değeri: 76

Serdar İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Serdar İsmi İle Akrostiş Şiirler

Seviyordum ama sen anlamazken..
Evet ben seni canımdan çok seviyorum yar
Razı olaman kadere gelişin kalbime tuzak.
Derdimin dermanı aşkım canım Esvedim
Anneye ithafen yazılmıştır.
Razı olaman kadere gelişin kalbime tuzak.

Serdar İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Serdar isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Serdar

Serdar İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Serdar isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Serdar

Serdar İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Serdar isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Serdar

Serdar İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Serdar Deniz: Serdar Deniz, 18 Nisan 1969 tarihinde Ankara’da doğmuştur. 1998 yılında Almanya, Köln’de Linsburg Üniversitesi “Theater der Keller” adlı Alman Konservatuvarından diplomasını alarak mezun olmuştur. Serdar Deniz, TürkçFransızca bilmektedir. Hobileri arasında Dans, eskrim, sörf, dalgıç, su ve dağ kayağı, Wake- Snowboard, karate, tae-kwon-do, mountain-biking, rollerblade, ata binmek, motorsiklet sayılabilir.2003 yılında Fatih Aksoy’un yönetmenliğinde yapılan ve başrollerinde Gülben Ergen, Ali Sürmel...
  • Serdar Bilgili: Serdar Bilgili, 1963 İstanbul doğumlu iş adamı ve BJK futbol takımı eski yöneticisi. 2000-2004 yılları arasında Beşiktaş futbol takımının yöneticiliğini yapan Bilgili, Süleyman Seba’dan aldığı bu görevi Yıldırım Demirören’e devretti. Serdar Bilgili, 1963 yılında istanbn Kahramanmaraşlıdır. Babası Abdülhakim Bilgili, annesi Suzan Bilgili'dir. Sevil Bilgili Temo ve Şerife Bilgili Ercan adlarında kız kardeşleri vardır. Ataköy İlkokulu’ndan sonra Robert Kolej’e girdi. Buradan mezun olduktan sonra Ka...
  • Serdar Akar: Serdar Akar, 1964 yılında Ankara’da doğmuştur. Sinemayla çocukluğunda dedesine ait “Yeni Sinema” adlı yazlık ve kışlık sinemalarda gösterilen filmlerle tanıştı. 1985 yılında Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksekokulu'ndan mezun oldu. 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-TV Bölümü'ne girdi ve 2000 yılında okulu bitirdi. 1989 yılında daha öğrenciyken Mahinur Ergun'un yönettiği Med-Cezir Manzaraları adlı filmle yönetmen yardımcısı olarak profesyonelliğe adım attı. Yönetmenlik yapmaya başlamadan ön...
  • Serdar Tuncer: Serdar Tuncer, 16 Ağustos 1978tarihinde Ankara’da doğmuştur. Ankara Merkez İmam hatip lisesinde okudu.Lise son sınıfa giderken Ankara’da Bayrak radyoda “Beş Çayı” adlı radyo programlarına başladı.1988 yılında Kanal a televizyonundan gelen teklifle üniversite hazırlık için gittiğidersaneyi bıraktı.İlk TV Programını 1996 yılında yaptı. Kanal A’da yayınlanan “Üç Nokta” programını “Gecede 1 Gün” ve “Yıldızdan Mahyalar” programları takip etti. 2007 yılında Kanal 1'de yayınlanan "Türkiye'de ve Avrupa'...
  • Serdar Temizkan: Serdar Temizkan, 1963 yılında doğmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden mezun oldu. Yönetmen Duygu Sağıroğlu’nun öğrencisi oldu. İlhan Arakon ve Duygu Sağıroğlu atölyelerinde eğitim aldı. Serdar Temizkan, birçok belgesel filerinde senaristlik, yardımcı yönetmenlik ve yapımcılık görevlerini üstlendi.1990 yılında Fehmi Yaşar’ın “Camdan Kalp” filminde yardımcı yönetmen, Süha Arın’ın “Mimar Sinan ve Eski Evleri Eski Ustalar” belgesel filmlerinde yapımcı, 1992 yılında Ziya Özta...
  • Serdar Cebe: Kanal D Ana Haber Bülteni spikeriSerdar Cebe, 16 Kasım 1968 tarihinde Konya’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Serdar Cebe, 1992 yılında Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1993 tarihinde Milliyet Gazetesinden Kanal D’ye geçiş yaptı.1997 tarihinde de Kanal D’den Ntv’ye geçti. 1999 tarihinde Kanal 6 ekranlarında Ana Haberleri sundu ve 1999 tarihinde CNN Türk ile anlaşarak orada yaklaşık olarak 7 sene kaldı. 2007 tarihinde...
  • Serdar Gökhan: Serdar Gökhan, 15 Mayıs 1946 tarihinde Bolu,Mudurnu’da doğmuştur. Gerçek adı Nusret Ersöz’dür. Asıl mesleği ressamlıktır. Çizgi roman ressamlığı yaptı. Beşiktaş Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde okudu. Babı-ı Ali Nurosmaniye de yedi yılressamlığı yanı sıra film platolarında set dekoratörlüğü yaptı. 1964 yılında küçük rollerle sinemaya ilk adımını atan Serdar Gökhan, atletik yapısı ve üstün başarısıyla Yeşilçam'ın aranan tehlikeli sahne dublörü oldu.1969 yılında Ses Dergisi'nin ''...
  • Serdar Akinan: SkyTurk kanalında Nihat Genç ile yaptığı söyleşi programı ile tanınmıştır.Serdar Akinan, 1968 yılında istanbul'da doğmuştur. Tatar kökenlidir. 1987 yılında Milliyet Gazetesi'nde gece servisinde muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1992 yılında Televizyon muhabirliğine adım atarak televizyonculuğa başladı. Mehmet Ali Birand ve ekibinin hazırladığı haber programı 32. Gün'ün görsel yönetmenliği yaptı. 1992 yılında görüntülü haber dalında iki ayrı birincilik ödülü aldı. Daha sonra ABD'ye gitti. ABD'...
  • Serdar Turgut: Serdar Turgut, 1956 yılında Ankara’da doğmuştur. BabasıHamit Turgut'dur.İlk, orta, lise öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Üniversite öğrenimini ABD., New York'ta, “Queens College of New York” Üniversitesinde yaptı. Yüksek lisansını ise New York’da New School for Social Research'de tamamladı. Doktorasını ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaptı. 1980'li yıllarda Ankara Üniversitesi'görev yaptı. 1983 yılında YÖK tarafından asistanlık görevinden uzaklaştırıldı; dava açıp kazandı am...
  • Serdar Erener: Reklamcı. 12 Dev Adamgibi Türkiye'nin pek çok ses getiren reklam kampanyasının altında imzası vardır. Felsefeyle yakından ilgilenen Erener, reklamcılık alanında en yaratıcı kampanyaların ödüllendirildiği Kristal Elma törenlerinde de birçok kez onurlandırılmıştır. Müzisyen ve şarkıcı Sertab Erener'in ağabeyi olan reklamcı uluslararası tanıtımda Türkiye'nin yapacağı tek işin, bu topraklarda bir Hollywood filmi çekmek olduğunu savunmaktadır. Erener: Türkler kulaklarıyla yaşar , kalpleriyle düşünür....
Serdar İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Serdar ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Espirili, Duygusal, Maceracı, Güçlü, Girişken olmalarıdır.

Serdar İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Serdar ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Gereksiz İnatçı, Gaddar, Güçsüz, Agresif olmalarıdır.

Serdar isminin Notasyonları Nelerdir?

Serdar isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

S: Sinop
E: Edirne
R: Rize
D: Denizli
A: Adana
R: Rize

Serdar Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Serhat
E: Ekrem
R: Rasim
D: Davut
A: Ahmet
R: Rasim

Serdar isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Sierra
E: Echo
R: Romeo
D: Delta
A: Alfa
R: Romeo

Serdar isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Seydi
E: Engin
R: Reis
D: Deniz
A: Aydın
R: Reis

Serdar İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Serdar ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Serdar ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Serdar ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Serdar İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.