İsim Arama

İsmail İsminin Anlamı Nedir? İsmail Ne Demek?

İsmail ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, İsmail isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da İsmail isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki İsmail isminin anlamı nedir? İsmail ne demek?

İsmail isminin anlamı nedir?
  • İsmail isminin cinsiyeti: Erkek
  • İsmail isminin kökeni: Arapça
  • İsmail isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • İsmail ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • İsmail ismindeki harf sayısı: 6
  • İsmail isminin rengi: Mavi
  • İsmail isminin nitelikeri: Yaramaz, Dürüst, Uyumlu, İnatçı, Gösterişli

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi İsmail

İsmail isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. İsmail ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.

İsmail isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

İsmail İsmiyle Uyumlu İsimler

İsmail İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

İsmigül, İsmihan, Avigail, İsmican, Abagail, İsminur, İsminaz

İsmail İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Maichail, Iseabail, Abihail, Mail, Israil, Benhail, Cebrail, İsrail, Wail, Ismail

İsmail ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

İsmail İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

İsmail İsmi Konulabilir Mi?

İsmail isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. İsmail isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

İsmail İsmi Caiz Mi?

İsmail ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, İsmail isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

İsmail İsminin Özellikleri

İsmail isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

İsmail İsminin Sayı Analizi

İsmail isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

İ: 12
S: 22
M: 16
A: 1
İ: 12
L: 15

İsmail isminin numerolojik değeri: 78

İsmail İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

İsmail İsmi İle Akrostiş Şiirler

İ stesemde söz geçiremem seviyorum seni
Seviyordum ama sen anlamazken..
Meraklı bakışlarla tanıştık biz o gece
Anneye ithafen yazılmıştır.
İ stesemde söz geçiremem seviyorum seni
Lazımken bana sevgin, tutunmak için zamana

İsmail İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

İsmail isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

ismail

İsmail İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

İsmail isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

ismail

İsmail İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

İsmail isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

ismail

İsmail İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • İsmail Cem: İsmail Cem İpekçi, 1940 doğumlu eski Dış İşleri Bakanı, gazeteci. Bir dönem TRT Genel Müdürlüğü de yapmış olan Cem, 2004 yılında CHP'ye katılan, Yeni Türkiye Partisi'nin kurucusu ve birleşimden önceki genel başkanı. Ünlü sinemacı İhsan İpekçi'nin oğlu olan İsmail Cem, 1940 yılında istanbul'da doğdu.1959'da İstanbul Robert Kolej'den, 1963'te Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında, Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde Siyaset Sosyolojisi master'ını tamamladı.Çeşitli gazete...
  • İsmail Kartal: 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe'de teknik direktörlük yaptı.İsmail Kartal, 25 Mayıs 1961 tarihinde istanbul, Anadolukavağı’nda doğmuştur. Futbol yaşantısına Sarıyer'de başladı. Buradan Gaziantepspor'a transfer oldu. Profesyonel kariyerine Gaziantepspor'da başladı. 1994-95 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra futbolu bıraktı.İsmail Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başında teknik direktör olarak başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor'un başına geçmiştir. Ardından Malat...
  • İsmail Hakkı Karadayı: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 22. Genelkurmay Başkanı görevini yapmıştır.İsmail Hakkı Karadayı, 1932 yılında Çankırı’nın Karadayı köyünde doğmuştur. 1951 yılında Kara Harp Okulu'ndoldu. 1953 yılında Topçu Okulu'ndan Teğmen olarak mezun oldu. 1961 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik ve kurumlarda Takım Komutanlığı ve Karargâh Subaylığı yaptı. 1961 yılında başladığı Kara Harp Akademisi'ni 1963 yılında kurmay yüzbaşı Olarak bitirdi. 1967 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi...
  • İsmail Türüt: İsmail Türüt, 8 Haziran 1965 tarihinde Rize, Ambarlık köyünde doğmuştur. Bir abisi ve birerkek kardeşi ile bir kız kardeşi vardır. İlkokulu doğduğu köyde okudu. Annesi Hamdiye Türüt ev hanımı, babası Mustafa Türüt, çay fabrikasında işçi idi. İlkokul çağında yaz aylarında Cimil Yaylasında çobanlık yapardı. 1979 yılında 14 yaşında iken istanbuçelievler’de bir yakınının sahibi olduğu markette işe girdi. Bir yıl çalıştıktan sonra bu kez Bebek’te bir fırında çalışmaya devam etti. Bu arada da hem çalı...
  • İsmail YK: İsmail-YK, tam adıyla İsmail Yurtseven, 5 temmuz 1978 deAlmanya’nın Hamm şehrindedünyaya gelmiştir. Sivas'lı Ali Rıfat ve Zarife Yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş yetenekli çocuğundan en küçüğüdür İsmail-YK. 13 yaşında kardeşleriyle birlikte sahne hayatına başladı. İsmail YK 1995 yılında ise profesyonel müzik hayatına adım attı. Lise mezunu olduktan sonra kendisini tamamıyle müziğe verdi. İsmail YK 1996 yılında profesyonel DJ'lik ünvanına da sahip olmuş ve o dönemde Almanya da Profesyonel o...
  • İsmail Şükrü Hoca: İstiklal Savaşı gazisi ve siyaset adamı. Afyonkarahisar'ın ünlü müderrislerinden İzzet Efendi’nin oğlu olan İsmail Şükrü 1874 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. Türk Kurtuluş Savaşı'nın en kahraman simalardan biridir. Oluşturduğu Alay’a kumandanlık etmiş ve Dumlupınar’da Yunan harekatını dokuz ay durdurarak ordumuzun hazırlanmasına imkan sağlamıştır. Bu büyükkahramanlıklardan dolayı Alayına " Çelikalay" adı verilmiş ve bu ad, Soyadı Kanunun'nun çıkmasından sonra O’nun soyadı olmuştur. Ayrı...
  • İsmail Keskinoğlu: 1963 yılında kurulan Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun Kurucusudur.İsmail Keskinoğlu, 1900 yılında Yunanistan’ın Drama kasabasına bağlı Ravika köyünde yaşayan köklü Türk ailelerinden Fevzi Bey ve Hatice Hanım’ın ilk çocuğu olarak doğmuştur. Annesi genç yaşta ölünce babası ikinci evliliğini yapar. 1910 yılında seferberlik ilan edilince, Fevzi Bey askere gider, bir daha dönemez. Bir süre sonra üvey anne, İsmail ve kız kardeşi Fatma’yı evden kovar. İsmail ve kız kardeşi uzun süre komşularının yanında ...
  • İsmail Akçay: 1968 yılında Meksika Olimpiyatları’nda ve aynı yıl Tokyo Maratonu’nda dördüncü oldu.İsmail Akçay, 1942 yılında Balıkesir’de Merkeze 8 km uzaklıkta Kesirven köyünde doğmuştur. Köyünde ilkokulu bitirdi. Balıkesir’de ortaokulu bitirdikten sonra endüstri meslek lisesine girdi. Daha sonra Jandarma Astsubay Okuluna geçiş yaptı. Bu dönemde atletizme başladı. Jandarma astsubay olarak mezun oldu. Kros koştuktan sonra maraton dalına geçiş yaptı. Milli maratoncu İsmail Akçay, jandarma astsubay zmdeki yeten...
  • İsmail Saymaz: Sıradan insanların sıradışı hayatına odaklanmış, sıradan bir gazeteci. İsmail Saymaz, 11 Temmuz 1980 tarihinde Rize’de bir işçi ailesinin çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Erzurumludur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Rize’de okudu. istanbul’a geldikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okudu ve mezun oldu. yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitede yaptı. İsmail Saymaz, daha 15 yaşında ikyat programları yaptı. Daha sonra ise yerel televizyon kanallarındaki tartışma programlarına katı...
  • İsmail Hakkı Tonguç: Köy Enstitüleri'nin kurulup geliştirilmesinde büyük rol oynayan eğitimbilimci. İsmail Hakkı Tonguç, 1893 yılında Bulgaristan'nın Silistre şehrine bağlı bugünkü adı Sokol olan Tatar Atmaca Köyü'nde doğdu. Babası Kırım göçmenlerinden Hacı Velioğlu İdris, annesi ise Dobrucalı bir Türk olan Vesile Hanım'dı. Biri kız 8 kardeşin en büyüğü olan İsmail Hakkı Tonguç, eğitim hayatına kendi köyünde başladı ve 4 yıllık ilkokulu bitirdikten sonra Silistre'de rüştüye'ye devam etti.Köyünde bir süre tarım ile u...
İsmail İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da İsmail ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Enerjik, Espirili, Zeki, Girişken, Yetenekli olmalarıdır.

İsmail İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da İsmail ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kırılgan, Baskıcı, Sanat Yönü Başarısız, Agresif, Obur olmalarıdır.

İsmail isminin Notasyonları Nelerdir?

İsmail isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

İ: İzmir
S: Sinop
M: Muş
A: Adana
İ: İzmir
L: Lüleburgaz

İsmail Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

İ: İrfan
S: Serhat
M: Mehmet
A: Ahmet
İ: İrfan
L: Lokum

İsmail isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

İ:
S: Sierra
M: Mike
A: Alfa
İ:
L: Lima

İsmail isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

İ: İstif
S: Seydi
M: Merih
A: Aydın
İ: İstif
L: Levent

İsmail İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: İsmail ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi İsmail ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. İsmail ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
İsmail İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 4 yorum yapılmıştır.

Gjjdsbb
12.05.2018

İyi gibi.

İsmail Akay
01.02.2018

Benaasiyimü.

İsmail Çamlıcalı
07.04.2016

Harika çok beyendim.

Ali İsmail Korkmaz
15.10.2015

Ali ismail'den sonra en sevdiğim isimlerden birisi oldu. Fenerbahçelilerinde dediği gibi "ali ismail korkmaz" fenerbahçe yıkılmaz.