İsim Arama

Ahmet İsminin Anlamı Nedir? Ahmet Ne Demek?

Ahmet ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Ahmet isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Ahmet isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Ahmet isminin anlamı nedir? Ahmet ne demek?

Ahmet isminin anlamı nedir?
  • Ahmet isminin cinsiyeti: Erkek
  • Ahmet isminin kökeni: Arapça
  • Ahmet isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Ahmet ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Ahmet ismindeki harf sayısı: 5
  • Ahmet isminin rengi: Mavi
  • Ahmet isminin nitelikeri: İnatçı, Tez Canlı, Uyumlu, Çalışkan, Romantik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Ahmet

Ahmet isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Ahmet ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.

Ahmet isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Ahmet İsmiyle Uyumlu İsimler

Ahmet İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Şeremet, Kısmet, Besamet, Selamet, Ganimet, Rahmet, Demet, Şazimet, Güldemet, Kıymet

Ahmet İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Ahmet, Şehamet, Abdüssamet, Samet, Ahmer, Emet, Himmet, Haşmet, Ümmet, Ahmad

Ahmet ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Ahmet İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Ahmet İsmi Konulabilir Mi?

Ahmet isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Ahmet isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Ahmet İsmi Caiz Mi?

Ahmet ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Ahmet isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Ahmet İsminin Özellikleri

Ahmet isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Ahmet İsminin Sayı Analizi

Ahmet isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

A: 1
H: 10
M: 16
E: 6
T: 24

Ahmet isminin numerolojik değeri: 57

Ahmet İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Ahmet İsmi İle Akrostiş Şiirler

Ansızın çıkıverdin karşıma
Hangi kahpe bozacak aramızı şaşarım
Manalar senden gelir bilirim ve her daim sana ulaşmak isterim
Elbette bizimde yüzümüz güler
Tek aşkım sen sevdiğim sensin

Ahmet İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Ahmet isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Ahmet

Ahmet İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Ahmet isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Ahmet

Ahmet İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Ahmet isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Ahmet

Ahmet İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Ahmet Haşim: Fecr-i Âti topluluğunun en güçlü şairidir. Şiirlerinde musiki de vardır.Ahmet Haşim, 1884 yılında Bağdat’ta doğmuştur. Babası Ahmet Hikmet Bey, annesi Sara Hanım'dır. Fizan Mutasarrıfı olan babasının Arabistan vilâyetlerindeki memuriyetleri sebebiyle çeşitli yerlerde ilkokulu okumak zorunda kaldı. Sadece Arapçayı öğrendi. 9 yaşındayken annesi ölünce 12 yaşındayken babasıyla birlikte istanbul'a 1897 yılında gelerek,Galatasaray Sultanîsi'ne (Galatasaray Lisesi) yatılı olarak verildi. Ahmet Haşim, ...
  • Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanıdır.Ahmet Misbah Demircan, 1967 yılında istanbul Kasımpaşa'da doğmuştur. Toplam 9 kardeştir. Babası ilahiyatçı ve yazar olan Ali Rıza Demircan’dır. Aslen Rize ilinin Sütlüce köyündendir. İlkokulu Piyalepaşa İlköğretim Okulu'nda okudu. Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nden mezun oldu. Ardından girdiği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Siyasi Tarih ve Uluslararas...
  • Ahmet Şimşek: Türkiye’de İngilizce ve Almanca eğitiminin öncü kuruluşlarından biri “Ahmet Şimşek Koleji” sahibidir. Ahmet Şimşek, 1934 Yılında Erzurum’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Erzurum’da okudu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1958 yılında mezun oldu. Beraberinde okumakta olduğu İktisat Fakültesinin Gazetecilik Enstitüsünü de 1958 yılında bitirdi. Erzurum’da avukatlık yapmaya başladı. Askerliğinde askeri hakimlik yaptı. Askerlik dönüşü iş hayatına atıldı.1960-1963 yıllarında Erzurum ...
  • Ahmet Kural: Ahmet Kural, 10 Kasım 1982 tarihinde babasının görev yeri olan Kütahya’da doğmuştur. Aslen Ankara’lıdır. Babası emniyet müdürü idi. Lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı. Babasının tayinleri yüzünden 11 senede 12 okul değiştirdi. Kütahya, Nevşehir, Silopi, Karaman, Denizli merkezlerinde çocukluğu geçti. Konya Selçuk Üniversitesi Radyo teletirdi ve ardından Ankara’da Bilkent üniversitesinde master yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.Tiyatro eğitimi sırasında Leven...
  • Ahmet Hakan: Ahmet Hakan Coşkun 11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat’da doğmuştur. Aslen de Yozgat’lıdır. Tam adı Ahmet Hakan Coşkun'dır. Babası Hamdi Coşkun Silivri Eski Müftülerindendir. Çocukluğu, babasının müftü yani memur olduğu için, memuriyeti sebebiyle Ağrı, Amasya, Çanakkale ve Balıkesir'de geçti. Lisedeyken, Mavera Dergisi’ne abone oldu. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir süre Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okudu. Üniversitedeyken hika...
  • Ahmet Say: Piyanist ve besteci Fazıl Say oğludur. Ahmet Say, konservatuvarlar ile üniversitelerin müzik bölümlerinde temel eser olarak okutulan müzik kitaplarının yazarıdır.Ahmet Say, 1935 yılında istanbul, Kadıköy’de matematik öğretmeni Fazıl Say ile felsefe öğretmeni Nüzhet Say’ın oğlu olarak doğmuştur. Piyano eğitimine 7 yaşında başladı. İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu.Ortaokul ve lise öğreniminin yanı sıra okul yıllarında 1946 yılında Ferdi Ştatzer’in isteği üzerine İstanbul Belediye Konservatuva...
  • Ahmet Ümit: Ahmet Ümit, 1960 yılında Gaziantep’te doğmuştur. Babası kilim tüccarı, annesi terzi olan Ahmet Ümit’in kendinden büyük 6 kardeşi vardır. Liseyi Gaziantep Atatürk Lisesi’nde okudu. 14 yaşından itibaren sol görüşlü bir aktivist oldu. Lisedeyken ülkücülerle aralarında çıkan bir kavgadan dolayı 24 arkadaşıyla birlikte sürgün edildi ve liseyi Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bitirdi. 1979 yılında istanbul’a gelerek i" class="normaltext-link" title="marmara-universitesi">Marmara Üniversitesi’nin Kamu Yö...
  • Ahmet Mahmut Ünlü: Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, istanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmail Ağa Cemaati’nin önde gelenlerindendir.Fakih, vaiz ve hafızdır. Ahmet Mahmut Ünlü, 27 Şubat 1965 tarihinde istanbul Fatih’de doğmuştur. Aslen Giresun, Görele’lidir. Annesi Rabia Ünlü, Babası Yusuf Ünlü’dür. Ahmet Mahmut Ünlü'nün babası Yusuf Ünlü, Kemal Horzum ve Yahya Demirel'le ortaktı. Babasının sahibi olduğu fabrika, Türkiye'nin en büyük tel çivi fabrikası haline geldi....
  • Ahmet Hulusi Köymen: Çalışma ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yapmış olan Türk siyasetçi. 1891'de İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayarak, 1914'te İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Birinci Dünya Savaşı'nda Yedek Subay olarak Çanakkale ve Kafkas Cephelerinde savaştı. Mütarekeden sonra Bursa Sorgu Hakimliğine atandı. 1922'de istifasını verip Bursa'da serbest avukatlığa başladı. İki kez Bursa Barosu Başkanlığına seçildi.9. Dönem seçimlerinde Demokrat Partiden Bursa Milletvekili ola...
  • Ahmet Reşit Rey: Ahmet Reşit Rey, 1870 yılında Çankırı'da doğdu. Babası Çankırı mutasarrıfı Abdulah Şefik Efendidir. Anne tarafından Mollacıkzade ailesine mensuptur. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde üst düzey bürokratlık ve bakanlıklar yapmış bir devlet adamıdır. İlk tahsilini Çankırı’da yapan Ahmet Reşit Reybabasının vefatı üzerine İstanbul’a gelerek Soğukçeşme Rüşdiyesinden mezun oldu. Mekteb-i Mülkiye-i Şahaneye devam etti. 1888'de Mülkiye Mektebi'ni bitirmiş, iki sene öğretmenlik yaptıktan sonra 1890'da ...
Ahmet İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Ahmet ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Girişken, Sakin, Zeki, Duygusal, Canayakın olmalarıdır.

Ahmet İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Ahmet ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Agresif, Panik, Sanat Yönü Başarısız, Gereksiz İnatçı, Sessiz olmalarıdır.

Ahmet isminin Notasyonları Nelerdir?

Ahmet isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

A: Adana
H: Hatay
M: Muş
E: Edirne
T: Tokat

Ahmet Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Ahmet
H: Hasan
M: Mehmet
E: Ekrem
T: Temel

Ahmet isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Alfa
H: Hotel
M: Mike
E: Echo
T: Tanfo

Ahmet isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Aydın
H: Halat
M: Merih
E: Engin
T: Turgut

Ahmet İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Ahmet ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Ahmet ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Ahmet ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Ahmet İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 5 yorum yapılmıştır.

meltemozkan
05.04.2020

Ahmet benim en iyi ama en iyi arkadaşim

merve 21
08.09.2019

sevdigimin ismi onu cooooooook seviyorum ahmet kiymetimi bil askimmmmmmmm mmmmmmmmmmmmm

Mehmet Erdem
27.03.2018

Anlamı ve şiirler.

Ahmet Ozdes
12.02.2018

Devamet.

Ahmet Güler
09.07.2017

Ismimin anlami.