İsim Arama

Ahmet İsminin Anlamı Nedir? Ahmet Ne Demek?

Ahmet ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Ahmet isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Ahmet isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Ahmet isminin anlamı nedir? Ahmet ne demek?

Ahmet isminin anlamı nedir?
  • Ahmet isminin cinsiyeti: Erkek
  • Ahmet isminin kökeni: Arapça
  • Ahmet isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Ahmet ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Ahmet ismindeki harf sayısı: 5
  • Ahmet isminin rengi: Mavi
  • Ahmet isminin nitelikeri: İnatçı, Tez Canlı, Uyumlu, Çalışkan, Romantik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Ahmet

Ahmet isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Ahmet ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
H: Sakin ve durağan, Monoton bir yaşam tercih eder. Sakinlik en belirgin özelliğidir.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.

Ahmet isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Ahmet İsmiyle Uyumlu İsimler

Ahmet İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Nimet, Güldemet, Kısmet, Şazimet, Besamet, Ganimet, Keramet, Demet, Azimet, Kıymet

Ahmet İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Mehmet, Kamet, Ahmet, Ümmet, Azamet, Haşmet, Ahmer, Emet, Ahmad, Muhammet

Ahmet ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Ahmet İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Ahmet İsmi Konulabilir Mi?

Ahmet isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Ahmet isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Ahmet İsmi Caiz Mi?

Ahmet ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Ahmet isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Ahmet İsminin Özellikleri

Ahmet isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Para kazanmayı ve bir o kadar da harcamayı çok severler. Yaratıcı, üretken insanlardır. Çoğu zaman içgüdüleri, hisleri ile hareket ederler. Yalnız hareket etmeyi severler. Bazen kuşkucu insanlar olabilirler. Kuşkularına yenik düşmeleri sorunlar yaratabilir

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Ahmet İsminin Sayı Analizi

Ahmet isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

A: 1
H: 10
M: 16
E: 6
T: 24

Ahmet isminin numerolojik değeri: 57

Ahmet İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Ahmet İsmi İle Akrostiş Şiirler

Aşkım düşlediğim yüreğiminsin sen
Haluk’un bahşettiği,
Mutlu olman için ona koş artık derler
En güzel yarınımsın, hülyalar hayalinle can buluyor
Tek aşkım sen sevdiğim sensin

Ahmet İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Ahmet isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Ahmet

Ahmet İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Ahmet isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Ahmet

Ahmet İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Ahmet isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Ahmet

Ahmet İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Ahmet Mümtaz Taylan: Ahmet Mümtaz Taylan, 12 Eylül 1965 tarihinde Ankara’da doğmuştur.Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Oyunculuk Tiyatro Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. 1989-93 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda, 1993 - 1994 tiyatro sezonunda Almanya'da Theater an Der Ruhr'da Roberto Ciulli ile birlikte çalıştı. 1994 yılından başlayarak bir çok projede ustası Yücel Erten ile çalıştı. Devlet Tiyatrolarında 18 yıl s...
  • Ahmet Hulusi Köymen: Çalışma ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yapmış olan Türk siyasetçi. 1891'de İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayarak, 1914'te İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Birinci Dünya Savaşı'nda Yedek Subay olarak Çanakkale ve Kafkas Cephelerinde savaştı. Mütarekeden sonra Bursa Sorgu Hakimliğine atandı. 1922'de istifasını verip Bursa'da serbest avukatlığa başladı. İki kez Bursa Barosu Başkanlığına seçildi.9. Dönem seçimlerinde Demokrat Partiden Bursa Milletvekili ola...
  • Ahmet Aydın: 24 Kasım 2015 tarihinden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilidir.Ahmet Aydın, 1 Mart 1971 tarihinde Adıyaman iline bağlı Kâhta’da doğmuştur. Baba adı Mustafa, anne adı Zeliha'dır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi ortak programında Liderlik ve Küresel Girişimcilik Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Ders Programını bitirdi. S...
  • Ahmet Naci Tınaz: Türk asker ve siyaset adamı. 1882 yılında Serfice'de doğdu. 1904 yılında Harp Okulundan Teğmen, 1907 yılında Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun oldu. 1907-1914 yılları arasında Trablusgarp Savaşı ve Balkan Savaşı'na katıldı, 28'inci ve 9'uncu Alay Komutanlıkları emrinde, Ankara Redif Tümeni Kurmaylığında görevler yaptı.Birinci Dünya Harbi içinde; 13'üncü Tümen Kurmayı, 17'nci Kolordu'da 1'inci Şube Müdürü görevlerinden sonra Binbaşı oldu. 1'inci Kolordu Kurmay Başkanı Vekili, 3'ü...
  • Ahmet Faruk Ünsal: Ahmet Faruk Ünsal, 1963 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Babasının adı Abdurrahman, annesinin adıZekiye’dir. Babası eskiMilli Selamet Partisi Milletvekilidir. İstanbul Teknik Ünivlik Fakültesi Makine Bölümü’nden mezun oldu.Bir dönem makine mühendisi olarak TAI’de [Turkish Aerospace Industries, Inc (TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.)] mühendis olarak çalıştı.2002 seçimlerinde 22. Dönem AK Parti Adıyaman Milletvekili olarak görev yapmıştır. 2007 seçimlerinde aday olarak gösterilmedi.Ahmet Faruk ...
  • Ahmet Levendoğlu: Ahmet Levendoğlu, 1945 yılında istanbul’da doğmuştur. Babası Tarık Levendoğlu, Devlet Tiyatrolarına kaynak yetiştiren Tatbikat Sahnesi'nin dekor kostüm öğretmeni ve teknik müdürü idi. Daha sonra Devlet Tiyatrolarının kuruluşunda Muhsin Ertuğrul ile birlikte çalıştı ve uzun yıllar baş dekoratörlük, sonraları aynı zamanda yönetmenlik yaptı. Ahmet Levendoğlu, Robert Kolej'den mezun oldu. İngiltere'de burslu öğrenci olarak okuduğu "Royal Academy of Dramatic Art" tiyatro bölümünü 1969 yılında bitirdi...
  • Ahmet Necdet Sezer: Türk Hukukçu, T.C. Anayasa Mahkemesi eski başkanı ve 10. Cumhurbaşkanı. 13.09.1941'de Afyonda doğdu. 1958 yılında Afyon Lisesinden, 1962’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Mezun oldu. Aynı yıl Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet SEZERSemra KÜRÜMOĞLU ile evlendi. Askerliğini Kara Harp Okulunda Yedek Subay olarak yaptı. Sırası ile; Dicle Yerköy Hakimlikleri ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. Medeni Hukuk alanında 1977-1978 de Ankara Hukuk...
  • Ahmet Hamdi Tanpınar: Ahmet Hamdi Tanpınar, yazın dili ile Türk Edebiyatı'nın gelişmesini sağlamış şair ve roman yazarıdır. Ahmet Hamdi Tanpınar, 23 Haziran 1901'de İstanbul'da doğdu. Kadılık yapan babasıyla birlikte Anadolu'nun çeşitli şehir ve kasabalarını dolaştı. 1914 yılında henüz 13 yaşındayken annesini kaybetti. 2 yıl sonra babasının tayini çıkması üzerine Antalya'ya yerleştiler. Liseyi Antalya'da bitirdikten sonra 1919 yılında İstanbul'a gelerek İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde eğitimine devam et...
  • Ahmet Fetgeri Aşeni: Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kurucularından. ve 6. başkanıdır.Ahmet Fetgeri Aşeni, 1886 yılında Sakarya, Sapanca ilçesinin Yanık Köyünde doğmuştur. Batum civarından göç etmiş bir soydan gelmektedir. Çerkez asıllıdır. Babasının adı Musa’dır.Babası öldükten sonra istanbul’a yerleşmişler.Mekteb-i Bahriye (Deniz Harp Okulu)’dan deniz subayı olarak mezun oldu. Deniz Harp Okulunda daha öğrenci iken güreş ve aletli jimnastikle uğraşarak spor hayatına başladı. 1903 yılında arkadaşlarıyla birlikte Beşik...
  • Ahmet Ercan: Jeofizik Mühendisi, ProfesörProf. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bilimci, Türk Dili Araştırmacısı, Jeofizik Mühendisi, Türk Dili Araşırmacısı, Çağımcı (gazeteci), Yazar, Düşünür, Kamusal Toplum (STK) Örgütçüdür. Övgün Ahmet Ercan, 15 Mart 1948 tarihinde Aydın Nazilli'de doğmuştur. Selanik kökenlidir. 1960 yılında başladığı Nazilli Ortaokulunu 1963 yılında bitirdi. 1966 yılında da Nazilli Lisesini bitirdi. 1966 yılında memleketinden üniversite okumak için istanbul’a gelmiştir.İstanbul Üniversitesi Fen Fa...
Ahmet İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Ahmet ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Girişken, Sakin, Zeki, Duygusal, Canayakın olmalarıdır.

Ahmet İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Ahmet ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Agresif, Panik, Sanat Yönü Başarısız, Gereksiz İnatçı, Sessiz olmalarıdır.

Ahmet isminin Notasyonları Nelerdir?

Ahmet isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

A: Adana
H: Hatay
M: Muş
E: Edirne
T: Tokat

Ahmet Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Ahmet
H: Hasan
M: Mehmet
E: Ekrem
T: Temel

Ahmet isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Alfa
H: Hotel
M: Mike
E: Echo
T: Tanfo

Ahmet isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

A: Aydın
H: Halat
M: Merih
E: Engin
T: Turgut

Ahmet İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Ahmet ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Ahmet ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Ahmet ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Ahmet İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 5 yorum yapılmıştır.

meltemozkan
05.04.2020

Ahmet benim en iyi ama en iyi arkadaşim

merve 21
08.09.2019

sevdigimin ismi onu cooooooook seviyorum ahmet kiymetimi bil askimmmmmmmm mmmmmmmmmmmmm

Mehmet Erdem
27.03.2018

Anlamı ve şiirler.

Ahmet Ozdes
12.02.2018

Devamet.

Ahmet Güler
09.07.2017

Ismimin anlami.