İsim Arama

Yalçın İsminin Anlamı Nedir? Yalçın Ne Demek?

Yalçın ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Yalçın isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Yalçın isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Yalçın isminin anlamı nedir? Yalçın ne demek?

Yalçın isminin anlamı nedir?
  • Yalçın isminin cinsiyeti: Erkek
  • Yalçın isminin kökeni: Türkçe
  • Yalçın isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Yalçın ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Yalçın ismindeki harf sayısı: 6
  • Yalçın isminin rengi: Mavi
  • Yalçın isminin nitelikeri: Maceracı, İnatçı, Gösterişli, Güvenilir, Zeki, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Yalçın

Yalçın isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Yalçın ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
Ç: Zevk sefa düşkünü, Duygusal bir kişiliği vardır ve güzel sanatlara ilgi duyar.
I: Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

Yalçın isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Yalçın İsmiyle Uyumlu İsimler

Yalçın İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Yalazay, Yalena, Yalissa, Yalene, Yale, Yalaza, Yaldız, Yalazan, Tarçın

Yalçın İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Yalçın, Yaldırak, Yalçınkaya, Yalgın, Yalap, Yaldırım, Yalvaç, Yalkı, Yalgınay, Özçın

Yalçın ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Yalçın İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Yalçın İsmi Konulabilir Mi?

Yalçın isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Yalçın isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Yalçın İsmi Caiz Mi?

Yalçın ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Yalçın isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Yalçın İsminin Özellikleri

Yalçın isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Oldukça yaratıcı insanlardır. İnsanlarla iletişim kurma becerileri çok iyidir ve bu sayede her türlü bilgiye kolayca erişebilirler. Kolay iletişim yanlış insanları da fazlasıyla karşılarına çıkarabilir. Dikkatli olmalarında fayda vardır. Değişken ruh haline sahip ancak bir o kadar da tutkulu insanlardır.

Çevrelerinden sempatik insanlar olarak bilinirler. Merhametli ve yardım sever olmak onların karakteristik özelliğidir. Ancak iyi niyetlerini kötüye kullanan insanlar da peşlerini ne yazık ki hiç bırakmaz.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Yalçın İsminin Sayı Analizi

Yalçın isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

Y: 28
A: 1
L: 15
Ç: 4
I: 11
N: 17

Yalçın isminin numerolojik değeri: 76

Yalçın İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Yalçın İsmi İle Akrostiş Şiirler

Yollarım hep zorluktan acıdan geçti
Aşk olur sevda mutluluk olur
Laleler bile büktü boynunu sen giderken..
Çekiyorum dertleri ben senin için
Irak yoldan geldim sana ben yarım
Ne olur aklına gelsin

Yalçın İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Yalçın isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Yalçın

Yalçın İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Yalçın isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Yalçın

Yalçın İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Yalçın isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Yalçın

Yalçın İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Yalçın Otağı: 1970'li ve 1980'li yıllarda 'Ateş Böceği Yalçın' olarak ünlendi.Yalçın Otağ, 23 Mart 1936 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Merih Otağ adında abisi vardır. İstanbul, Fındıklı ile Tophane arasındaki 4 katlı bir İstanbul evinde doğmuştur. Babası Cemal Efendi postacılık yapmakta ve aynı zamanda müzisyen ve besteciydi. Annesi Ruhsar Hanımın esas adı Emine Nazlı Otağ’dır. Çocukluğunda ortaokuldayken seyyar satıcılık yşa’da satışlar yaptı.Küçüklüğünde Amerikan komedi ikilisi Laurel ve Hardy’ninfilmleri...
  • Yalçın Menteş: Yalçın Menteş, 1 Nisan 1960'ta İzmir Tire 'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimi İzmir'de tamamladı. İzmir’de liseyi bitirdikten sonra, tiyatroya, 1977 yılında Turgut Özakman’ın “Darılmaca Yok” adlı oyunuyla başladı. Halen tiyatro ile uğraşmaktadır. 1999 Yılında Star Tv' de yayınlanan “Çarli” ve başrollerini Mehmet Ali Erbilile paylaştığı “Tatlı Kaçıklar” adlı diziyle televizyon ekranlarında parlamıştır. Yalçın Menteş Production Reklam Ajansı'nı kurdu. Bir ara İzmir'deki halasının yanında muhasebe...
  • Yalçın Küçük: Sebetayistler, Türk ve Kürt kimlikleri üzerine yazdığı kitaplar ile tanınan Türk ekonomist, yazar, tarihçi ve sosyolog. 1938 yılında İskenderun'da doğan Yalçın Küçük, üniversite öğrenimi için Ankara'ya gitti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Küçük, '60 darbesinden sonra Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı. Öğretim üyesi olarak 1966 yılında girdiği ODTÜ'de başlayan akademik kariyeri, 1971 yılında, doçentliğe yükseldikten kısa bir süre sonra kesintiye uğra...
  • Yalçın Akdoğan: Yalçın Akdoğan, 22 Eylül 1969 tarihinde istanbul, Üsküdar'da doğdu. Babasının adı Reşit, annesinin adı Fatma'dır. Siyaset Bilimi Doçenersitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başladı. İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve...
  • Yalçın Doğan: Hürriyet gazetesinde köşe yazarı olarak çalışmaktadır.Yalçın Doğan, 1945 yılında Konya’da doğmuştur. Aslen Konyalı olan Yalçın Doğan’ın ailesi 1951 yılında gelip istanbul’a yerleşmiştir. Yalçın Doğan İstanbul’da büyümüştür. Alman Lisesinde okuyup 1965 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nü 1969 yılında bitirdikten sonra 1972 yılında Tuzla Piyade Okulu’nda askerlik hizmeti için yedek subay olmak maksadıyla 6 ay eğitimini aldı. Ama eğitimi sonunda er olarak mezun oldu ve asker...
  • Yalçın Topçu: Büyük Birlik Partisi eski genel başkanı.27 Ağustos 2015 tarihinde 63. hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.Yalçın Topçu, 1957 yılında Ardahan’da doğmuştur. Yalçın Topçu, 7 Temmuz 1992 tarihinde Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde yer aldığı 6 kişi ile birlikte MÇP’den istifa ederek Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer aldı ve Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar yaptı. 1996 yılında memuriyet hayatına döndü ve 11 yıl Başbakanlıkr Müşavirliğinde çalıştı, 2...
  • Yalçın Özden: Yalçın Özden, 4 Ağustos 1947 tarihinde Kars’ın Susuz ilçesinde bir öğretmen çocuğu olarak doğmuştur. Babasının memur olması nedeniyle yurdun değişik illerinde ilkokulu 4'ncü sınıfa kadar okudu. İlkokul son sınıfa geçtiğinde babası istanbul'a tayin oldu ve burada emekli oldu. Bakırköy Lisesinde okurken tiyatroyla tanıştı. Lisesindeyken ekip olarak, Akşam gazetesarası tiyatro yarışmasında birinci olduktan sonra tiyatroyu bırakmadı. Galatasaray Üniversitesinde Yüksek işletmecilik okurken tiyatro ya...
  • Yalçın Gülhan: Mahallenin Muhtarları dizisindeki Şoför Ali karakteri ile tanınır.Yalçın Gülhan, 27 Aralık 1944 tarihinde istanbul'da doğmuştur. Aslen Adanalıdır. Babası Devlet Demir yollarında revizörlük (vagon teknisyeni) yapmış. Sanatçı Ahmet Gülhan abisidir. Yönetmenliğini Yavuz Yalınkılınç'ın yaptığı 1964 yapımı ''Dağlar Aslanı'' filmi ile oyunculuğa başladı. 70′li yıllarda Ulvi Uraz Tiyatrosunda ve Devekuşu Kabare Tiyatrosunda çeşitli oyunlarda rol aldı.Zamanla daha çok yardımcı erkek oyuncu rollerinde oy...
  • Yalçın Dümer: Yalçın Dümer, 1965 yılında istanbul’da doğmuştur. Kabataş Erkek Lisesinden mezun oldu. Babası oyuncu Ekrem Dümer, annesi Nejla Dümer’dir. Konservatuar öğrencisiyken Şehir Tiyatrolarına girdi. Amerika'daki sinema okulunda okuyabilmek için benzin istasyonlarında çalıştı.1986 yılında yönetmenliğini Başar Sabuncu’nun yaptığı “Asılacak Kadın” adlı sinema filminde Müjde Ar ile birlikte oynadığı rolde tanınırlığı arttı.1994 yılında senaryosunu Emine Şenliklioğlu’nun yazdığı, “Bize Nasıl Kıydınız” adlı ...
Yalçın İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Yalçın ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Gezgin, Girişken, Yetenekli, Zevk sefa düşkünü, Hassas, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Yalçın İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Yalçın ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Geçmişte Yaşayan, Agresif, Obur, Haylaz, Polyanacı, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Yalçın isminin Notasyonları Nelerdir?

Yalçın isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

Y: Yozgat
A: Adana
L: Lüleburgaz
Ç: Çanakkale
I: Isparta
N: Niğde

Yalçın Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yahya
A: Ahmet
L: Lokum
Ç: Çetin
I: Irmak
N: Nizam

Yalçın isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yankee
A: Alfa
L: Lima
Ç:
I: India
N: November

Yalçın isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

Y: Yılmaz
A: Aydın
L: Levent
Ç:
I: Irmak
N: Neptün

Yalçın İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Yalçın ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Yalçın ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Yalçın ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Yalçın İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Nazlı Özcan
19.05.2017

Kardesimin ismi.