İsim Arama

Tun İsminin Anlamı Nedir? Tun Ne Demek?

Tun ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Tun isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Tun isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Tun isminin anlamı nedir? Tun ne demek?

Tun isminin anlamı nedir?
  • Tun isminin cinsiyeti: Erkek
  • Tun isminin kökeni: Türkçe
  • Tun isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Tun ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Tun ismindeki harf sayısı: 3
  • Tun isminin rengi: Mavi
  • Tun isminin nitelikeri: Romantik, Modern, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Tun

Tun isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Tun ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

Tun isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Tun İsmiyle Uyumlu İsimler

Tun İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Beyhatun, Tanhatun, Balahatun, Ayhatun, Aykatun, Gümüşhatun, Gülhatun, Hatun, Altun, Turhatun

Tun İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Tunçbörü, Ortun, Tunakan, Tunay, Tunçboğa, Tunçay, Tuncel, Tunçkılıç, Tunçöven, Tunçalp

Tun ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Tun İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Tun İsmi Konulabilir Mi?

Tun isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Tun isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Tun İsmi Caiz Mi?

Tun ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Tun isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Tun İsminin Özellikleri

Tun isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Tun İsminin Sayı Analizi

Tun isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

T: 24
U: 25
N: 17

Tun isminin numerolojik değeri: 66

Tun İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Tun İsmi İle Akrostiş Şiirler

Tahammülsüz seviyorum seni birtanem…
Uzar gider ömrümüz
Ne olur aklına gelsin

Tun İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Tun isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Tun

Tun İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Tun isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Tun

Tun İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Tun isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Tun

Tun İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Tuncer Necmioğlu: Tuncer Necmioğlu, 17 Aralık 1936 tarihinde ikisi de memur olan Rumelili annenin, Kafkas kökenli asker babanın oğlu olarak Diyarbakır’da doğmuştur. Bir abisi vardır. İlkokulu Diyarbakır’da okudu. Ortaokula Konya’da başladı. Lise yıllarında babasını kaybedince tekrar Diyarbakır’a orada görev yapan abisinin yanına döndü. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1955-56 yıllarında bir yıl okuduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne geçerek tahsiline devam etti. Ancak biti...
  • Tuna Huş: TRT'nin siyah-beyaz olduğu dönemde spiker olarak görev yaptı. Tuna Huş, 1942 yılındaAdana’da doğmuştur.TRT'nin siyah-beyaz olduğu dönemde spiker olarak görev yaptı. Her kelimesi kolaylıkla anlaşılan, yumuşak ses tonuyla hafızalarda yer etti. Senelerce TRT’de görev yaptı.Kuş Dili Eğitim Merkezi’inde eğitmen olarak görev yaptı.Tuna Huş, 1999 yılında, by-pass ameliyatı oldu, ardından 1,5 sene sonra beyne giden ana damarda pıhtı atması sonucu 2001 yılında beyin kanaması geçirdi ve beyin ameliyatı so...
  • Tuncel Kurtiz: 1958 yılından bu yana aktif oyunculuk hayatını devam ettiren ve Türk Sineması’nın en başarılı isimlerinden birisi olan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yapımcı, senarist. Tiyatro kökenli bir oyuncu olan Kurtiz, Dormen Tiyatrosu’nda başladığı oyunculuk kariyerini, 1964 yılında rol aldığı Şeytan’ın Uşakları adlı sinema filmi ile beyaz perdeye taşımış, özellikle son yıllarda rol aldığı T.V. dizileri ile de genç kuşakların beğenisini kazanmıştır. Tuncel Kurtiz, 1 Şubat 1936 tarihinde İzmit’in Bahçe...
  • Tuncay Kes: Ütopya yarışmacısıTuncay Kes, 1989 yılında Mersin’de doğmuştur. Mersin Üniversitesinde okumuştur. Mersin’de yaşayan ve dağcılıkla uzun süre ilgilenen Tuncay, bu sayede doğayı iyi tanıdığını ve karşısına çıkabilecek engeller konusunda tecrübeli olduğunu söylüyor. Dağcılık Eğitmenliği yapmakta ve 1.74 boyunileri arasında; tırmanış, dağcılık, resim çizmek, heykel yapmak bulunuyor.2014 yılının Ekim ayında TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Acun Ilıcalı'nın yeni yarışma programı “Ütopya” adlı yar...
  • Tuncay Özkan: Tuncay Özkan, araştırmacı gazeteci ve yazar. 12 Eylül 2007 tarihinde başlattığı "Biz Kaç Kişiyiz" hareketi ile, Kemalist ve laik 1 milyon kişiye ulaşmayı hedeflemiştir. 14 Ağustos 1966 tarihinde Ankara'da Erzincanlı bir matbaa ustası Ziya Bey’in oğlu olarak dünyaya geldi. Annesinin adı Sulhiye Özkan'dır. Aslen Erzincan, Kemaliye, Demirköy nüfusuna kayıtlıdır. Malazgirt İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu ve liseyi Ankara’daki Tuzluçayır Lisesi’nde bitirdi.1983 yılında girdiği Gazi Üniversitesi İletişi...
  • Tuna Kiremitçi: Çağdaş Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Türk şair ve roman yazarı. Git Kendini Çok Sevdirmeden, Bu İşte Bir Yalnızlık Var romanları ile tanınmaktadır. Tuna Kiremitçi, 24 Şubat 1973 tarihinde, Eskişehir’de dünyaya geldi. Yunus Emre ve Dumlupınar ilköğretim okullarında okuduktan sonra, 10 yaşındayken ailesiyle beraber Ankara’ya taşındı. Galatasaray Lisesi’nde okuduğu yıllarda, önemli edebiyat dergilerinden Varlık’ta şiirleri yayınlanmaya başlayan Kiremitçi, liseden...
  • Tunç Başaran: Tunç Başaran, 1 Ekim 1938 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası marangoz Fikri, annesi yazar Pakize Başaran’dır. Tiyatro sanatçısı Meriç Başaran adında kardeşi vardır. istanbul Üniversitesi Edebiydebiyat Fakültesi’nde okurken yönetmen Memduh Ün’le tanıştı. Onun asistanlığını yaptı. O arada Ömer Lütfi Akad, Halit Refiğ, Atıf Yılmaz, Ertem Göreç gibi ünlü yönetmenlerin yanında da asistanlık yaptı.1964 yılında"Hayat Kavgası" isimlifilmle yönetmenliğe başladı. 1983 yılında “Magbum”Film şirketini k...
  • Tuncay Güney: Gazeteci, televizyoncu, New York Institute isimli web sitesinin genel yayın yönetmeni. TÜRK yargı tarihinin en büyük davalarından olan Ergenekon’un kilit ismi Tuncay Güney, “CIA ajanı”, “Fethullahçı”, “MOSSAD ajanı”, JİTEMCİ, MİTÇİ olmakla suçlandı.Tuncay Güney, 25 Ağustos 1972 tarihinde Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Gölet köyünde doğmuştur. Tuncay Güney, bir yaşını doldurmadan ailesiyle Çorum'un Kargı ilçesinden İstanbul'daki, Gültepe semtinin Harmantepe mahallesine taşındılar. Beşiktaş'taki Ta...
  • Tuncer Cücenoğlu: Tuncer Cücenoğlu, 10 Nisan 1944 tarihinde Çorum’da doğmuştur. Ortaöğrenimini Çorum da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü mezunudur. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli görevler yaptı. 1983'te devlet memurluğundan ayrıldı. Bakırköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal İşler müdürlüğünü yaptı. İlk öyküsü lise yıllarında Çorum da yayınlanan biOyun yazarlığına 1972 yılında “Kördövüşü”yle başladı.Oyunları Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda yurtiçi ve yurt...
  • Tunca Yönder: Tunca Yönder, 1 Ocak 1938 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Annesi Öğretmen Rukiye Yönder, babası Tümgeneral-Danıştay üyesi Nazmi Yönder’dir. Tunca Yönder, İlkokula istanbul Yeşilköy’de başlamış, okulu babasının subay oluşu nedeniyle tayin oldukları Erzurum’da bitirmiştir. Ortaokulu Balıkesir’de Liseyi de Manisa Lisesinde bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversitede öğrenci iken 1955 yılında Türkiye Milli Talebe Federasyon tiyatrosunda Tuncel Kurtiz’in sahneye ko...
Tun İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Tun ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Canayakın, Misafirperver, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Tun İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Tun ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sessiz, Aceleci, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Tun isminin Notasyonları Nelerdir?

Tun isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

T: Tokat
U: Uşak
N: Niğde

Tun Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Temel
U: Ufuk
N: Nizam

Tun isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Tanfo
U: Uniform
N: November

Tun isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

T: Turgut
U: Umman
N: Neptün

Tun İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Tun ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Tun ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Tun ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Tun İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.