İsim Arama

Semi İsminin Anlamı Nedir? Semi Ne Demek?

Semi ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Semi isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Semi isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Semi isminin anlamı nedir? Semi ne demek?

Semi isminin anlamı nedir?
  • Semi isminin cinsiyeti: Erkek
  • Semi isminin kökeni: Arapça
  • Semi isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Semi ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Semi ismindeki harf sayısı: 4
  • Semi isminin rengi: Mavi
  • Semi isminin nitelikeri: Dürüst, Çalışkan, Uyumlu, Yaramaz

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Semi

Semi isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Semi ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.

Semi isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Semi İsmiyle Uyumlu İsimler

Semi İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Semira, Semagül, Semiramis, Semanur, Semen, Semele, Semei, Semadar, Semra, Semure

Semi İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Lemi, Cemi, Semavi, Semih, Jeremi, Semir, Semai, Abdüssemi, Hatemi, Semiray

Semi ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Semi İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Semi İsmi Konulabilir Mi?

Semi isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Semi isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Semi İsmi Caiz Mi?

Semi ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Semi isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Semi İsminin Özellikleri

Semi isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Semi İsminin Sayı Analizi

Semi isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

S: 22
E: 6
M: 16
İ: 12

Semi isminin numerolojik değeri: 56

Semi İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Semi İsmi İle Akrostiş Şiirler

Sonsuza kadar gülerek
Elinden tutup gezmek hakkımdır
Mutlu olmam için adın attın sen yarim
İçimizde yeşersin umut tohumları

Semi İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Semi isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Semi

Semi İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Semi isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Semi

Semi İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Semi isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Semi

Semi İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Semiha Şakir: Semiha Şakir, 1955 yılından bugüne yurdumuzun her köşesine Sağlık, Eğitim ve Sosyal Hizmetler alanlarında bağışlar yapmış, tesisler kurmuş ve bunları Devletimizin yetkili Bakanlıklarına bağışlamıştır.Semiha Şakir, 1905 yılında istanbul'da Laleli semtinde doğmuştur. Laleli'deki Tayyare Apartmanı'nda büyüdü. 1916 yılında Çanakkale'de şehit olan babası bir asker idi. Küçük yaşta babasını kaybetmesine rağmen iyi yetiştirildi. Semiha Şakir, 18 yaşında iken 1923 yılında İstanbul'daki yakınları vasıtas...
  • Semih Kaplanoğlu: Semih Kaplanoğlu, 4 Nisan 1963 tarihinde İzmir Karşıyaka’da denize yirmi metre mesafedeki eski bir Rum evinde doğmuştur. “İzmir’in açık hava sinemalarında bir gecede üç film izleyerek büyüdü. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. Mezuniyet tezi olarak, mezuniyet filmi olan MOBAPP’ı (Meşru Olmayan Bir Aşkın Parçalanmış Portreleri) TRT kameramanı bir tanıdığından temin ettiği parça parça filmlerle gerçekleştirdi.Okuldayken kısa fil...
  • Semiha Yıldırım: Binali Yıldırım'ın eşidir.Semiha Yıldırım, 1954 yılında Erzincan, Refahiye, Kayı Köyü'nde doğmuştur. Adının manası “Cömert Kadın” demekmiş. Semiha Yıldırım, 1972an öğretmen olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra Refahiye, Yurtbaşı Köyü İlkokulu'nda öğretmenliğe başladı. 1993 yılına kadar öğretmenlik görevini sürdüren Semiha Yıldırım, Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrıldı.Semiha Yıldırım'ın desteğiyle yapılan ve MEB'e bağışlanan kendi adının verildiği is...
  • Semih Erden: 1986 istanbul doğumlu, forvet ve pivot pozisyonunda görev alan Türk Milli Basketbol Takımı oyuncusu. 2010 yılında 500 bin dolar civarı bir ücretle, Fenerbahçe Ülker'den serbest kalan oyuncu NBA, Boston Celtics'le anlaşmıştır. Semih Erden, 28 Temmuz 1986'da Gaziosmanpaşa, İstanbul'da dünyaya geldi. Profösyönel basketbol hayatına 2003 senesinde Darüşşafaka'da başladı. 2004-2005 sezonu başında Fransız klübü Asvel ile anlaştı ancak kulübü gitmesine izin vermedi. Ardından Sırbistan takımı Partizan'a ...
  • Semiramis Pekkan: Semiramis Pekkan, 30 Eylül 1948 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Çamlıca Kız Lisesi’ndeki eğitimini son sınıfta noktaladı. Süper star Ajda Pekkan’ın kardeşidir. Babası Rıdvan Pekkan deniz binbaşısı, annesi Nevin Dobruca ise ev hanımıydı. Çocukluğu babasının işi nedeniyle Gölcük´te geçti. 1964 senesinde, "Kara Memed" filmim attı. 20 filmde filmde rol alan Semiramis Pekkan, sinemanın yanısıra, o yıllarda sevgilisi olan Haldun Dormen vasıtası ve tavsiyesiyle girdiği tiyatro oyunlarına da görev aldı...
  • Semiha Yankı: Semiha Yankı, 15 ocak 1958 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası Muammer Yankı, annesi Mualla Yankı’dır. Abisi Metin, ablalarının adı Safiye ve Hamiyet’dir. İlkokula Mecidiyeköy İlkokulunda başladı. Çocuk yaşlarında bir süre, sn bir ailesi ile birlikte, pavyonlarda, gece kulüplerinde ve gazinolarda akrobatlık yapan sanatçı, ağabeyinin sahnede düşüp ölümü üzerine müziği seçti. 13 yaşında taverna ve gazinolarda şarkı söylemeye başladı.İlk 45lik plağı "Benim Dünyam-Sen de Bizdensin"dir.1975 yılın...
  • Semih Yalçın: Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili.Semih Yalçın, 26 Mart 1958 tarihinde Sivas Gemerek'te doğmuştur. Tam adı Edip Semih Yalçın’dır. Babasının adı Kamuran, annesinin adı Zekiye'dir. İlk ve orta tahsilini Ankara’da tamamladı. Üniversite hayatına 1975 yılında ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesinde başladı. 1975-1978 yılları arasında Gaziantep’te Makine Mühendisliği öğrenimi gören Semih Yalçın, Gaziantep Ülkü Ocakları İl Sekreteri olarak görev yaptı. Daha sonra ...
  • Semih Sergen: Semih Sergen, 1931 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokula ikinci sınıftan başladı. İstanbul Erkek Lisesi´ni bitirdi. Konservatuar için Ankara’ya gitti. 1949 yılında girdiği Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek bölümünü 1954 yılında birincilikle bitirdi. Aynı yıl Devlet Tiyatroları’nda sanatçı olarak göreve başlayan sanatçı 1996 yılında yaş haddinden emekli oldu. Gençliğinde marangozluktan, Çiçekçilik, kebapçılık, bar işletmeciliği, hat sanatı, kumarhane işletmeciliği ,boyacılığa kadar çeşitli...
Semi İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Semi ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Espirili, Duygusal, Zeki, Enerjik olmalarıdır.

Semi İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Semi ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Gereksiz İnatçı, Sanat Yönü Başarısız, Kırılgan olmalarıdır.

Semi isminin Notasyonları Nelerdir?

Semi isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

S: Sinop
E: Edirne
M: Muş
İ: İzmir

Semi Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Serhat
E: Ekrem
M: Mehmet
İ: İrfan

Semi isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Sierra
E: Echo
M: Mike
İ:

Semi isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Seydi
E: Engin
M: Merih
İ: İstif

Semi İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Semi ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Semi ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Semi ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Semi İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 3 yorum yapılmıştır.

Cansu Erol
30.10.2018

Sayfa yı beğendim.

Umut Arslan
30.09.2018

Sizce güzel bir isim mi?.

Aysen Turk
02.11.2017

Merhaba.