İsim Arama

Sela İsminin Anlamı Nedir? Sela Ne Demek?

Sela ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Sela isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Sela isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Sela isminin anlamı nedir? Sela ne demek?

Sela isminin anlamı nedir?
  • Sela isminin cinsiyeti: Kız
  • Sela isminin kökeni: İbranice
  • Sela isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Sela ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Sela ismindeki harf sayısı: 4
  • Sela isminin rengi: Pembe
  • Sela isminin nitelikeri: Dürüst, Çalışkan, Gösterişli, İnatçı

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Sela

Sela isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Sela ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.

Sela isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Sela İsmiyle Uyumlu İsimler

Sela İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Selvinaz, Rafela, Mela, Selah, Selvet, Nataniela, Selin, Selene, Selışıl, Selena

Sela İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Selâmettin, Selam, Selahaddin, Seler, Selman, Selok, Selahattin, Selâmullah, Selekmen, Selçuk

Sela ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Sela İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Sela İsmi Konulabilir Mi?

Sela isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Sela isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Sela İsmi Caiz Mi?

Sela ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Sela isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Sela İsminin Özellikleri

Sela isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Sela İsminin Sayı Analizi

Sela isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

S: 22
E: 6
L: 15
A: 1

Sela isminin numerolojik değeri: 44

Sela İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 4 olanlar:PLANCI

Karakterinin en belirgin özelliği plancılık.Düzenli ve titiz bir insansın.Hayatın her alanında planlı hareket etmekten yanasın.Hedeflerini belirledikten sonra planlarını hazırlıyor ve ağır adımlarla ilerliyorsun.Belirsizlikten hoşlanmıyorsun.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da program yapıp, o programa sadık kalmak istiyorsun.Bu huyun bazen sıkıcı olabiliyor.Süprizlerden hoşlanmıyorsun.İleriyi görebilmek istiyorsun.Hayatında karışıklığa yer yok.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de planlı hareket ediyorsun.İlk olarak, nasıl birisini istediğine karar veriyorsun.Öyle birini bulduğunda ise, onu elde etmenin yollarını keşfedip taktikler üretiyorsun.Çoğunlukla da amacına ulaşıyorsun.

Sela İsmi İle Akrostiş Şiirler

Seviyordum ama sen anlamazken..
Evet ben seni canımdan çok seviyorum yar
Lazımken bana sevgin, tutunmak için zamana
Anneye ithafen yazılmıştır.

Sela İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Sela isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Sela

Sela İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Sela isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Sela

Sela İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Sela isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Sela

Sela İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Selahattin Pınar: Türk Müziği bestecisi, udi ve tamburidir. Selaha İstanbul Üsküdar Altunizâde’dedoğmuştur. Babası aslen Denizli ilinin Çal kasabasından olup eski hukukçulardan Denizli Milletvekili Sadık Bey'dir. Selahattin Pınar ilköğrenimini okuduğu yıllarda Sadık Bey, Çal'a tayin olduğundan orada tamamladı. Buradan sonra babasının görevi nedeniyle sırasıyla önce Saros adasına, sonra Edirne'ye tayin oldular. Ortaokulu burada okuduktan sonra 1918 yılında İstanbul'a geldiler. İtalyan Ticaret Okulu'nda okudu ise d...
  • Selahattin İçli: Selahattin İçli, 6 Ekim 1923 tarihinde Babası İbrahim İçli ve annesi Zekiye İçli’nin üç çocuğunun en büyüğü olarak İstanbul Beşiktaş’ta doğmuştur. Nimet ve Ümran adında iki kız Kardeşi vardır. 1927 yılında Babasının Susurluk Borasit Madeni’nde görev almasıyla, ilkokulu Susurluk'ta, Ortaokulu ve Liseyi Balıkesir'de yatılı olarak okudu. Bestekar Şerif İçli, babasının amca oğludur. 1949 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1950ırı Piyade Atış Okulu tabibi olarak yaptı. Askerlik sonrası 1953 y...
  • Selami Şahin: Selami Şahin, 15 Ağustos 1948 tarihinde Yayladağı, Hatay’da Yoncakaya köyünde doğmuştur. Üç'ü kız üç'ü erkek; altı kardeşten dördüncüsüdür. Annesi Mısır’lı ev hanımı, babası ise inşaat ustasıydı. Maddi olanaksızlıktan dolayı tüm kardeşleri ve kendisi ilkokuldan sonra okuyamamıştır. 14 yaşındayken 1962 yılından itibaren sırasıyla Antakya'da, Adana'da ve Ankara'da çeşitli yerlerde çalıştı. 1963 yılında istanbul'a geldi. İstanbul'da çeşitli yerlerde çalıştı. 1964 yılında Eminönü'deki Doğubank iş ha...
  • Selahaddin Eyyubi: Selahaddin Eyyubi, Mısır, Suriye, Yemen ve Filistin sultanı ve Eyyubi hanedanının ilk hükümdarıdır. Selahaddin Eyyubi, 8 Eylül 1138 tarihinde Tikrit’de doğmuştur. Selahaddin Eyyubi, Mısır, Suriye, Yemen ve Filistin sultanı ve Eyyubi hanedanının ilk hükümdarıdır. Kudüs’ü Haçlılardan Hıttin Savaşı'yla 2 Ekim 1187 tarihinde alarak kentte 88 yıl süren Frank işgaline son vermiş, Hıristiyanların misilleme olarak düzenledikleri III. Haçlı Seferi’ni etkisiz hale getirmiştir. Babası Necmeddin Eyyub, Selç...
  • Selahattin Terlemez: Tiyatro ve dizi oyuncusu, askerSelahattin Terlemez, 25 Temmuz 1953 tarihinde istanbul, Fatih’de doğmuştur. İstanbul Rami Ortaokulu ve Plevne Lisesi’ndeki orta öğretiminden sonra Çankırı Astsubay Hazırlama Okulundan 1972 yılında mezun oldu. Ardından İstanbul Tuzla Piyade sınıf okulunda okuyarak 1973 yılında Astsubay olarak Türk Silahlı kuvvetlerinde görev yapmaya başladı. 1998 yılında Türk Silahlı uktan sonra dizi oyunculuğuna başladı. Birçok dizi ve sinema filminde rol aldı. 2007 yılında Alanya’...
  • Selami Altınok: Selami Altınok, 1966 tarihinde Erzurum’un Narman ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. Daha sonraki yıllarda van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. 1989 yılında Erzincan'da Kaymaaşladı. Ardından da bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu.Sırasıyla; Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekill...
  • Selahattin Altınbaş: Udi besteciSelahattin Altınbaş, 1939 yılında Balıkesir'in Susurluk İlçesi'de doğdu. Müzisyen bir ailenin ferdi olan Selahattin Altınbaş'ın babası kemanî Abdi Altınbaş'tır. Müziğe daha 7-8 yaslarında iken kemanla başlayan küçük Altınbaş ciddi müzik, nota, nazariyat, solfej derslerini Saatçi Mehmet Efendi, İzzet Irca ve amcası İzzet Altınbaş'tan aldı. İlkokulu bitirdiğinde akordeona da ilgi duydu. Babasının aldığı akordeonu hiçbir ders almadan profesyonelce çalmaya başladı. Bu dönemde amcası Udi İ...
  • Selahattin Taşdöğen: Selahattin Taşdöğen, 19 Temmuz 1951 tarihinde Erzurum'da doğmuştur. Babası köy enstitüsü öğretmeni idi.Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden 1986 yılında mezun oldu. Naci Taşdöğen ve Erkan Taşdöğen adında oyuncu olan kardeşleri vardır. Selahattin Taşdöğen, aldığı eğitim doğ tarihi ve turizm öğretmenliği de yapmaktadır.İlk tiyatro çalışmasına, 1969'da Keloğlan Çocuk Tiyatrosunda başladı. Daha sonraTürkbank Çocuk Tiyatrosunda oyunculuğuna devam etti.Kariyeri boyunca çeşit...
  • Selahattin Demirtaş: Selahattin Demirtaş, 10 Nisan 1973 tarihinde Elazığ'ın Palu ilçesinde doğdu. Zaza kökenli olup, babasının adı Tahir, annesinin adı Sadiye'dir. 3'ü erkek 7 kardeş olan Demirtaş kardeşlerden sadece Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş Üniversite eğitimini tamamlayamadı. Bir kız kardeşi avukat diğer 3 kız kardeşi üniversite eğitimlerini tamamlayarak öğretmen oldu. Diğer erkek kardeşi olan Süleyman Demirtaş tekstil mühendisi olarak çalışıyor. Ankara Üni...
  • Selay Topçuoğlu: 8 Şubat 2016 tarihinde başlayan İşte Benim Stilim yarışmasına katıldı.Selay Topçuoğlu, 1984 yılında istanbul’da doğmuştur. Lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Liseden sonra Radyo-Televizyon, Spikerlik ve de Uluslararası Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Bu eğitimlerinden sonra birçok restoranta danışmanlık hizmeti vermiştir. Kendini merhametli, sıcakkanlı ve tam bimlıyan Selay Topçuoğlu, azmederek bir sene içinde 45 kilo vererek zayıfladı. Bu arada evli olan Selay Topçuoğlu eşinden boşandı.Sela...
Sela İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Sela ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Espirili, Duygusal, Yetenekli, Girişken olmalarıdır.

Sela İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Sela ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Gereksiz İnatçı, Obur, Agresif olmalarıdır.

Sela isminin Notasyonları Nelerdir?

Sela isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

S: Sinop
E: Edirne
L: Lüleburgaz
A: Adana

Sela Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Serhat
E: Ekrem
L: Lokum
A: Ahmet

Sela isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Sierra
E: Echo
L: Lima
A: Alfa

Sela isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Seydi
E: Engin
L: Levent
A: Aydın

Sela İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Sela ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Sela ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Sela ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Sela İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.