Sayın isminin anlamı: 1. Kendisine saygı gösterilen, seçkin, değerli. 2. Saygı belirtisi olarak konuşma ve yazışmalarda kişi adlarının önüne getirilen san. Sayın ismi Türkçe kökenli bir Uniseks ismidir.
Sayın İsmi Kuranda Geçiyor mu? Sayın isminin Kur'an'da geçip geçmediği internet üzerinde en çok araştırılan unsurlar arasında yer alıyor. Türkçe kökenli bir isim olması yanında Sayın ismi Kur'an'da Geçmiyor. Güzel ve anlamlı ifadeleri üzerinden Sayın ismi son dönemlerde kız çocukları için en çok beğeni toplayan adlar arasında bulunuyor. Sayın hem ad hem de sözlük anlamı olarak ortak şekilde değerlendirilmektedir.
Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları
Benim Sayın ismi hakkında sormak istediğim bir sorum olacak. Doğacak olan çocuğumuza Sayın ismini koymayı düşünüyoruz. İsim anlamının güzel ve dinen cazip olmasını istiyoruz. Sizce Sayın ismin koymanın bir sakıncası var mı? . Sayın ismini koymanızda her hangi bir sakınca ve engel yoktur. Bize göre çok güzel isim koymuş olursunuz. Sağlıklı günler dileriz.
Sayın isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Sayın ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar, Geçmişindeki olayları hiç unutmaz. Kinci bir kişiliğe sahiptir. Güçlü bir karakteri vardır.
I: Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.
Sayın isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.
İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?Sayın isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.
Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.
Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.
Özgürlüklerine çok düşkün insanlardır. Kuralları sevmezler. Kendi bildiklerini yapmayı tercih ederler. Tutkuları ve cesaretleri doğal ve rahat davranmalarını sağlar. Diğer insanlar ne düşür diye çok fazla dert etmezler. Sitil sahibi insanlardır. Karar verirken biraz sabırlı olmaları hata yapmalarını engelleyebilir.Ancak sezgilerinize güvenmekten asla vazgeçmezler.
Çevrelerinden sempatik insanlar olarak bilinirler. Merhametli ve yardım sever olmak onların karakteristik özelliğidir. Ancak iyi niyetlerini kötüye kullanan insanlar da peşlerini ne yazık ki hiç bırakmaz.
Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.
Sayın isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
S: 22
A: 1
Y: 28
I: 11
N: 17
Sayın isminin numerolojik değeri: 79
Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.
İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN
Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.
Seviyordum ama sen anlamazken..
Anneye ithafen yazılmıştır.
Yarim, yarenim bu sevda seninleyken bile sana susuyor
Izdıraptır yokluğun dön artık Aslım
Ne büyük bir aşk oldun sen Erkin
Sayın isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.
Sayın isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.
Sayın isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.
Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Sayın ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Espirili, Girişken, Gezgin, Hassas, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.
Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Sayın ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Agresif, Geçmişte Yaşayan, Polyanacı, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.
Sayın isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
S: Sinop
A: Adana
Y: Yozgat
I: Isparta
N: Niğde
Sayın Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
S: Serhat
A: Ahmet
Y: Yahya
I: Irmak
N: Nizam
Sayın isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
S: Sierra
A: Alfa
Y: Yankee
I: India
N: November
Sayın isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
S: Seydi
A: Aydın
Y: Yılmaz
I: Irmak
N: Neptün
Bu isme henüz yorum yapılmamış.