İsim Arama

Kemal İsminin Anlamı Nedir? Kemal Ne Demek?

Kemal ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Kemal isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Kemal isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Kemal isminin anlamı nedir? Kemal ne demek?

Kemal isminin anlamı nedir?
  • Kemal isminin cinsiyeti: Erkek
  • Kemal isminin kökeni: Arapça
  • Kemal isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Kemal ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Kemal ismindeki harf sayısı: 5
  • Kemal isminin rengi: Mavi
  • Kemal isminin nitelikeri: Hayalperest, Çalışkan, Uyumlu, İnatçı, Gösterişli

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Kemal

Kemal isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Kemal ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
M: Zeki ve zeki olduğu kadar başarılıdır. Özellikle ticaret faaliyetlerini sever ve başarılı olur.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.

Kemal isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Kemal İsmiyle Uyumlu İsimler

Kemal İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Komal, İcmal, Yekmal, Gülcemal, Şimal

Kemal İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Kemandar, Gamal, Kemal, Kemalettin, Namal, Tamal, Kemter, Abdülcemal, Cemal, Kemuel

Kemal ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Kemal İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Kemal İsmi Konulabilir Mi?

Kemal isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Kemal isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Kemal İsmi Caiz Mi?

Kemal ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Kemal isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Kemal İsminin Özellikleri

Kemal isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Tam bir iş koliktirler. Enerjileri hiç bitmez. Uykuyla hiç işler yoktur. Oldukça sağlıklıdırlar. Evcimen insanlardır. Ev hayatını çok severler. Maddi durumlarına çok dikkat ederler. Hesapçı insanlardır.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Kemal İsminin Sayı Analizi

Kemal isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

K: 14
E: 6
M: 16
A: 1
L: 15

Kemal isminin numerolojik değeri: 52

Kemal İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Kemal İsmi İle Akrostiş Şiirler

Kuşatsın her zaman seni
Evet ben seni canımdan çok seviyorum yar
Meraklı bakışlarla tanıştık biz o gece
Anneye ithafen yazılmıştır.
Lazımken bana sevgin, tutunmak için zamana

Kemal İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Kemal isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Kemal

Kemal İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Kemal isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Kemal

Kemal İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Kemal isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Kemal

Kemal İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Kemal Beyazıt: Kemal Bayazıt, 1968 yılında Türkiye'de ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştiren hekimdir.Kemal Beyazıt, 11 Mart 1930 tarihinde Kahramanmaraş’ta doğmuştur. 1947 yılında Bursa Erkek Lisesinden mezun oldu. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1962 1967 yılları arasında İstanbul Haydarpaşa Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezinde görev yaptı. 1963 yılında Op.Dr. Siyami Ersek’in başasistanı oldu.Kemal Beyazıt, 1963 yılında İstanbul Haydarpaşa Göğüs ve Kalp Damar Cerr...
  • Kemal Kılıçdaroğlu: 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan CHP’nin 33. Olağan Kurultayı’nda 1200 delegeden 1189 oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7. Genel Başkanı seçilen Türk maliyeci, iktisatçı ve siyaset adamı. Kılıçdaroğlu genel başkan seçilmeden önce T.B.M.M.’nde 23. ve 23. dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapmış, Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup başkan vekilliği görevini üstlenmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948 tarihinde, tapu memuru Kamer Bey ve ev hanımı Yemuş Hanım çiftinin dördüncü çocuğu ola...
  • Kemal Gürüz: Eski YÖK Başkanı ve eski TÜBİTAK BaşkanıHalil Kemal Gürüz, 1947 tarihinde İzmir’de doğmuştur. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. 1969 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1973 yılında Kanada’daki The University of New Brunswick’in Kimya Mühendisliği Bölümü’nden doktora derecesini aldı. Tez çalışması, katı parçacıkların fırınlardaki ısı yayılması üzerindeki tesiri üzerine olmuştur. 1973 yılında ODTÜ Kimya Mühendisliği bölümünde asistan olarak işe başladı....
  • Kemal Unakıtan: Kemal Unakıtan, 14 Şubat 1946 tarihinde Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünde doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Hidayet'tir. İlk, orta ve lise tahsilini Edirne'de tamamladı. Gazi Üniversitesi, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni 1968 yılında bitirdi. Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak çalıştı.BİRKO Ticaret ve Sanayi AŞ'de Genel Müdür Yardımcısı ve Mali Koordinatör, Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları'nda (SEKA) Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve Yöne...
  • Kemal Gülen: Samanyolu Haber TV ve Samanyolu TV'nin ana haber bülteni sunucusudur. Kemal Gülen, 1969 yılında Erzurum’da doğmuştur. Dokuz kardeşin ikincisidir. Babası Seyfullah Gülen’dir.Fethullah Gülen amcası olur. 1975 yılında ilkokula Ömer Duygun İlkokulunda başladı. 1980 yılında ilkokulu bitirince İzmir’de akrabalarının yanında kalarak Alsancak Ortaokulundan 1983 yılında mezun oldu. 1986 yılında da Namık Kemal Lisesinden mezun oldu. O sene üniversiteyi kazanamadı. istanbul FEM dershanelerinde bir yıllık y...
  • Kemal Sunal: Türk sinema tarihinin en iyi komedi oyuncusu olarak gösterilen ünlü komedyen. Kemal Sunal, 1944 yılında istanbul Küçükpazar semtinde, 3 kardeşin en büyüğü olarak doğdu. Annesi Saime Sunal, babası Mustafa Sunal'dır. Aslen Malatyalıdır. Cemil Sunal ve Cengiz Sunal adında iki kardeşi vardır. İlkokulu Mimar Sinan İlkokulu'nda okudu, Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Pendik Tiyatrosu'nun kurul...
  • Kemal Kuruçay: Kemal Kuruçay, 10 Haziran 1962 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Ankara Müjdat Gezen sanat merkezi hocalarından ve kurucularındandır. 1989 yılından itida Tiyatrocu Mehmet Karagül ile iyi bir ikili oluşturdular. O dönem ikilinin birlikte oynadıkları “İstanbul Bura Mı”isimli birde sinema filmleri vardır.Kemal Kuruçay, esas 1996 yılında Atv’de yayınlanan “Gurbetçiler “ adlı dizideki Cemil rolü ile tanındı ve sevildi. Daha sonraki yıllarda İnce İnce Yasemince ve Reyting Hamdi isimli komedi dizilerinde ...
  • Kemal Dedeman: Dedeman otellerinin kurucusuKemal Dedeman, 1903 yılında Kayseri'de doğmuştur. Tam adı Mehmet Kemal Dedeman’dır. Annesi Hacı Nazire Hanım, babası Hacı Rıfat Şükrü Bey’dir. Genç yaşta babası ölünce okuldan ayrılıp babasından kalan ticarethanenin başına 1918 yılında geçmek zorunda kaldı. 1924 yılına kadar iş yerini çalıştıran Kemal Dedeman, 1924 yılında iş yerini tasfiye ederek İzmir’e gitti. Hemen ardından askere alındı ve askerliğini Kahramanmaraş’da yaptı. Askerlik bittiğinde de Kayseri Adliyesi...
  • Kemalettin Tuğcu: Türkiye’de Çocukların En Çok Okuduğu Çocuk Kitapları Yazarıdır.Kemalettin Tuğcu, 27 Aralık 1902 tarihinde istanbul’da Çengelköy’de dört kardeşten ikincisi olarak doğmuştur. Babası, Birinci Dünya Savaşı’nda iki kez yaralanmış Binbaşı Galip Bey, annesi Şaziment hanım, çok güzel keman çalan bir ev hanımı idi. Kemalettin Tuğcu, ayaklarından sakat doğdu. Ayaklarındaki rahatsızlıktan dolayı okula hiç gidemedi. Hiçbir öğretmenden ders almadı. Babası, abisi Nurettin'e okuma yazma öğretirken o da öğrenir...
  • Kemal Doğulu: Tasarımcı, Pop ve elektronik müzik şarkıcısı, fotoğrafçı, menajerKemal Doğulu, 14 Ekim 1979 tarihinde Mersin’de beş çocuklu bir ailenin 1 numara oğlu olarak doğmuştur. Biri kız 5 kardeşin en büyüğüdür. Oyuncu Kadir Doğulu kardeşidir. Annesi ev hanımı, babası Rasim Doğulu işçi emeklisi idi. Babalarının çalışmak için ABD’ye gitmesiyle de erken yaşta sorumluluk altına girip çocuk yaşlarda iş hayatına atıldılar. Kemal Doğulu yaz aylarında bisikletçide, bakkalda çalıştı. Kemal Doğulu’nun asıl hayali ...
Kemal İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Kemal ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Romantik, Duygusal, Zeki, Girişken, Yetenekli olmalarıdır.

Kemal İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Kemal ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Kıskanç, Gereksiz İnatçı, Sanat Yönü Başarısız, Agresif, Obur olmalarıdır.

Kemal isminin Notasyonları Nelerdir?

Kemal isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

K: Kars
E: Edirne
M: Muş
A: Adana
L: Lüleburgaz

Kemal Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kadri
E: Ekrem
M: Mehmet
A: Ahmet
L: Lokum

Kemal isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kilo
E: Echo
M: Mike
A: Alfa
L: Lima

Kemal isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

K: Kalyon
E: Engin
M: Merih
A: Aydın
L: Levent

Kemal İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Kemal ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Kemal ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Kemal ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Kemal İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

SCONTO
05.03.2020

SCONTO — мобильное приложение для бизнеса и покупателей ЗАВЕДЕНИЯМ — найдёт клиентов рядом с Вашим заведением и отправит им рекламное сообщение ПОКУПАТЕЛЯМ — теперь не нужно следить за акциями и скидками, приложение SCONTO пришлёт все скидки рядом с Вами Развлечения, кафе, рестораны, салоны красоты, медицинские центры, магазины, автосервисы и многое другое. Регистрация уже открыта на сайте — SCONTO.SU Бонус при регистрации — 500 рублей