İsim Arama

Ferdi İsminin Anlamı Nedir? Ferdi Ne Demek?

Ferdi ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Ferdi isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Ferdi isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Ferdi isminin anlamı nedir? Ferdi ne demek?

Ferdi isminin anlamı nedir?
  • Ferdi isminin cinsiyeti: Erkek
  • Ferdi isminin kökeni: Arapça
  • Ferdi isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Ferdi ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Ferdi ismindeki harf sayısı: 5
  • Ferdi isminin rengi: Mavi
  • Ferdi isminin nitelikeri: Sinirli, Çalışkan, Komik, Agresif, Yaramaz

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Ferdi

Ferdi isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Ferdi ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

F: Uysal, Güven verir. Sakin tavırlara sahiptir. Ve etrafınca karizmatik olarak düşünülür.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.

Ferdi isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Ferdi İsmiyle Uyumlu İsimler

Ferdi İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Ferzine, Feruze, Ferhunde, Ferdiye, Ferah, Fermude, Ferdane, Ferzane, Feryal, Feraye

Ferdi İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Ünverdi, Feruzat, Ferdi, Ferzend, Ferhan, Ferran, Feramuz, Feritkan, Hudaverdi, Fersan

Ferdi ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Ferdi İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Ferdi İsmi Konulabilir Mi?

Ferdi isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Ferdi isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Ferdi İsmi Caiz Mi?

Ferdi ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Ferdi isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Ferdi İsminin Özellikleri

Ferdi isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

İnsanlarla zaman geçirmeyi çok severler. Özellikle arkadaşlarını evlerinde ağırlamayı severler. Çok iyi ev sahibidirler. Kendilerini başkalarına adarlar. Diğer insanların dertlerine, sorunlarına, acılarına ortak olmayı ve onlara destek olmayı çok önemserler. Ancak bazı durumlarda diğer insanlara yardım ederken arada kalabilirler ve olayların içine istemedikleri halde çekilebilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

Ferdi İsminin Sayı Analizi

Ferdi isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

F: 7
E: 6
R: 21
D: 5
İ: 12

Ferdi isminin numerolojik değeri: 51

Ferdi İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Ferdi İsmi İle Akrostiş Şiirler

Fazla aşık olmuşum sana
Ellerini tutmadan gülemiyorum asla
Rabbim beni sana bağışlasın
Dilerim bizi hiç ayırmasın
İsimlerimiz hafızalara kazınsın

Ferdi İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Ferdi isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Ferdi

Ferdi İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Ferdi isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Ferdi

Ferdi İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Ferdi isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Ferdi

Ferdi İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Ferdinand Macellan: Güney Afrika Ümit Burnu'nu ve Macellan boğazını geçerek dünyayı gemiyle dolaşmıştır.Ferdinand Macellan, 1480 yılının ilkbaharında Portekiz’de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. 10 yaşına geldiği zaman amcasının başında olduğu kraliyet donanma okuluna yazılarak eğitim hayatına ilk adımını attı.GençIiği Portekiz'li denizciler yanında gemilerde denizciliği öğrenmekle geçti. Ferdinand Macellan’ın maceraları; onun seyahatlerine eşlik eden eden Portekiz’li Antonio Pigafetta'nın anılarını ya...
  • Ferdi Akarnur: Ferdi Akarnur, 27 Ocak 1946 tarihinde Samsun’da doğmuştur. Tam adı Ahmet Ferdi Akarnur’dur. Çocukluğu Pazar mahallesinde geçen Ferdi Akarnur İlkokulu Fazılkadı İlkokulunda okudu. Namık Kemal Ortaokulun ardından Sanat Enstitüsü Motor bölümünden mezun oldu. Tiyatro ile ortaokulda tanıştı. İlk rolü Reşat Nuri Güntekin’in tek perdelik “İSTİKLAL” adlı oyundadır. 1966 yılında Öğretmenler Derneği ile Samsun Oda Tiyatrosu’nun kuruluşunda yer aldı.1966 yılında ODTÜ Amatör Tiyatro festivalinde deli kaymak...
  • Ferdi Kurtuldu: Emret Komutanım dizisinin Jumbo Gökhan'ı olarak tanındı.Ferdi Kurtuldu, 1980 yılında istanbul’da Küçükçekmece Sefaköy'de bir memur ailesinin oğlu olarak doğmuştur. 1998 yılında ‘Görüntü Sanatları Tiyatro Okulu’na başlayarak eğitim aldı. 2005 - 2007 yılları arasında “Emret Komutanım” adlı dizide Sarp Levendoğlu, Demet Evgar, Seda Akman, Arda Kural, Sermiyan Midyat, Engin Hepileri, Orçun Kaptan, Ufuk Özkan, İsrafil Köse, Şebnem Schaefer, Nil Erkoçlar,Cengiz Küçükayvaz, Şenol İpek, Naci Taşdöğen, M...
  • Ferdi Özbeğen: Ferdi Özbeğen, 17 Ağustos 1941 tarihinde İzmir’de doğmuştur. Ferdi Özbeğen’in çocukluğu İzmir'de, Süleyman Nazif Sokak'ta geçmiştir. Ermeni kökenli olan annesinin adı Anita’dır. Babası Girit göçmenidir. 1960 yılında Özel İzmir Koleji' kazandığı İktisat Fakültesi'nde okumak için İstanbul’a gitti. 1963 yılında babasının vefat etmesi nedeniyle eğitimini yarıda keserek İzmir’e dönmek mecburiyetinde kaldı.1965 yılında Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği "Altın Mikrofon" yarışmasına katıldı. YarışmadaKe...
  • Ferdi Merter: Ferdi Merter, 19 Haziran 1939 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası oyuncu Renan Fosforoğlu, annesi oyuncu Muazzez Arçay’dır. Babası Renan Fosforoğlu'nun ikinci eşi Mualla Fırat eski sinema sanatçısı, ondan olan oğlu oyuncu Enis Fosforoğlu (d.1948) ile kardeştir. Liseyi İtalyan lisesinde okudu. Ferdi Merter, 1962 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Ardından 1963 yılında askerliğini Sivas'ta yaptı.1976-1980 yılları arasında Devlet Tiyatroları Çalışanları Derneği ...
  • Ferdi Tayfur (Dublaj): Ferdi Tayfur, 1904 yılında Türk bir baba ile Alman bir annenin oğlu olarak Çanakkale’de doğdu. Babası Boğazlar Komutanı Miralay Hüseyin Tayfur; annesi ise aslen Alman olup Müslümanlığı kabul etmiş Aliye Hanım’dı. Miralay Hüseyin Tayfur, Osmanlı Ordusu’na top almak için gittiği Almanya’daki bir baloda tanışmıştı Aliye Hanım ile. Ferdi Tayfur’un kardeşleri Hayri ve Adalet (Cimcoz) dur. Ferdi Tayfur, 12 yaşında askeri Rüşdiye öğrencesinin memleketine Berlin- Almanya’yagitti. Lise öğrenimini Almanya...
  • Ferdinand von Zeppelin: Zeplinin ilk yapımcısıdır.Ferdinand von Zeppelin, 8 Temmuz 1838 tarihinde Almanya, Konstanz'da doğmuştur. Tam adı Ferdinand Adolf August Heinrich Graf von Zeppelin’dir. Ferdinand von Zeppelin, Ludwigsburg Askerî Akademisini bitirdikten sonra Tübingen Üniversitesinden de mezun oldu ve 1859 yılında subay olarak orduda görev aldı. Ferdinand von Zeppelin, 1864 yılında ABD’ye gitti ve Amerikan iç savaşına gözlemci olarak katıldı.Avrupa’ya döndükten sonra 1866 yılında Württemberg’de Prusya’ya karşı ya...
  • Ferdi Atuner: Ferdi Atuner, 1944 yılında Erzincan’da doğmuştur.Ankara Devlet Konservatuvarı Şan bölümünden mezun oldu. istanbul Devlet Opera ve Balesi müdürlüğüne bağlı olarak Opera ve Balesi sanatçısı olarak görev yaptı. Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır.1986] yılından itibarenLevent Kırca'nın yarattığı ve yönetmenliğini oğlu Oğulcan Kırca’nın yaptığı “Olacak O Kadar” adlı; 5-7 dakikalık skeçlerle Türkiye'de yaşanan güncel komik ve trajikomik olayların anlatıldığı dizide Ferdi Atuner, Levent K...
  • Ferdi Ştatzer: Ferdi Ştatzer, 1906 yılında Avusturya, Viyana’da doğmuştur. Asıl adı Friedrich von Statzer’dir. İlk piyano derslerini annesinden aldı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Salzburg'da okudu. Aynı zamanda “Mozarteum” adlı müzik okulunda piyano ve kompozisyon eğitimi aldı. 1925 yılında mezun olarak Viyana’ya döndü ve Müzik Akademisi'ne girdi. 1931-1932 döneminde Viyana Yüksek Müzik-Tiyatro Akademisi’nin piyano ve orkestra yöneticiliğiyle kompozisyon bölümlerinden mezun oldu. Viyana’daki Müzik Akademisi'nde...
  • Ferdi Eğilmez: Ferdi Eğilmez, 12 Mart 1963 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası yönetmen Ertem Eğilmez’dir. Canan, Alev, Ferit adlarında kendinden büyük kardeşleri vardır. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul’da okuduktan sonra 17 yaşında babası İtalya'ya ortağının yanında işçi olarak gönderdi. İki sene lisan okudu, ardından babasından habersiz İtalya'da sinema eğitimi gördü. Babası sinemacı olmasını istemediği oğlunun İtalya’da sinema eğitimi aldığını öğrendiğinden itibaren barışana kadar 7 sene küs durmuş...
Ferdi İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Ferdi ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Uysal, Duygusal, Maceracı, Güçlü, Enerjik olmalarıdır.

Ferdi İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Ferdi ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Güven Vermeyen, Gereksiz İnatçı, Gaddar, Güçsüz, Kırılgan olmalarıdır.

Ferdi isminin Notasyonları Nelerdir?

Ferdi isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

F: Fatsa
E: Edirne
R: Rize
D: Denizli
İ: İzmir

Ferdi Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Fatih
E: Ekrem
R: Rasim
D: Davut
İ: İrfan

Ferdi isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Foxtrot
E: Echo
R: Romeo
D: Delta
İ:

Ferdi isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

F: Felenk
E: Engin
R: Reis
D: Deniz
İ: İstif

Ferdi İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Ferdi ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Ferdi ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Ferdi ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Ferdi İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Hanim
28.03.2019

Tum ozellikler askiminkinin aynisi.