İsim Arama

Ercan İsminin Anlamı Nedir? Ercan Ne Demek?

Ercan ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Ercan isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Ercan isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Ercan isminin anlamı nedir? Ercan ne demek?

Ercan isminin anlamı nedir?
  • Ercan isminin cinsiyeti: Erkek
  • Ercan isminin kökeni: Türkçe
  • Ercan isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Ercan ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Ercan ismindeki harf sayısı: 5
  • Ercan isminin rengi: Mavi
  • Ercan isminin nitelikeri: Çalışkan, Komik, Huysuz, İnatçı, Misafirperver

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Ercan

Ercan isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Ercan ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
C: Konuşma ve yazma yetenekleri olan kişilerdir. Genellikle çok fazla kitap okurlar.
A: Atılgan-enerjik, olayları algılama duygusu gelişmiştir. Mantıklı düşünme en üst seviyededir. Bu kişiler genellikle spor yapmayı severler.
N: Sağduyu sahibi bir kişiliktir. Üstün güçlere ve yeteneklere sahiptir. 6. his duygusu gelişmiştir.

Ercan isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Ercan İsmiyle Uyumlu İsimler

Ercan İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Yekcan, Ezcan, Zican, Dilcan, Mercan, Sevencan, Mihrican, Nazlıcan, Sevcan, Ferican

Ercan İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Türkcan, Arcan, Salcan, Tokcan, Temizcan, Dirican, Korcan, Memucan, Erciyes, Bican

Ercan ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Ercan İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Ercan İsmi Konulabilir Mi?

Ercan isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Ercan isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Ercan İsmi Caiz Mi?

Ercan ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Ercan isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Ercan İsminin Özellikleri

Ercan isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Açık sözlü ve iyimser insanlardır.Mantıktan önce duygularıyla hareket eden insanlardır. Hisleri oldukça kuvvetlidir ve hislerine güvenerek davranırlar. Kendilerini oldukça net ifade edebilirler. Hazır cevap insanlardır. Hayatı dolu dolu ve keyifli yaşamayı severler.

Doğal bir liderdir. Kendi görüşlerine, düşüncelerine sahiptir. Diğer insanların etkisinde kalarak karar vermez. Sorumluluk ve görev almaktan kaçınmaz. Cesur insanlardır. Ancak bazı durumlarda cesaretlerini kontrol edip hemen karar vermemeli, esnek olabilmeli ve diğer insanların düşüncelerini de dikkate almalıdırlar.

Yaratıcı ve kendine özgü kişilerdir. Olaylara farklı gözle bakmayı severler. Yaptıkları işlerde çok azimlidirler. Sistematik ve düzenli bir hayatı severler. Yazmayı çok severler. Günlük tutmayı çok severler.

Ercan İsminin Sayı Analizi

Ercan isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

E: 6
R: 21
C: 3
A: 1
N: 17

Ercan isminin numerolojik değeri: 48

Ercan İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 5 olanlar:GEZGİN

Karakterinin en belirgin özelliği değişim arzusu.Yeniliklerden hoşlanıyorsun.Yeni ülkeler görüp, yeni insanlar tanımak ve hiç bilmediğin yaşamları keşfetmek istiyorsun.Öğrendiğin her yeni şey seni değiştiriyor.Modadan ve genel düzenden hoşlanmıyorsun.Herkesten farklı olmak gerektiğine inanıyorsun.Gelenekler ve sınırları çizilmiş bir yaşam tarzı sana göre değil.İdealindeki ev bir karavan olabilir.İş yaşamında da değişiklikten yanasın.Birçok iş dalında, farklı mevkilerde çalışmaktan hoşlanıyorsun.Ancak asıl yapmak istediğin iş araştırmacılık.Karşı cinsle olan ilişkilerinde de gezgin ruhun ön planda.Daldan dala konuyor, her çiçeği koklamak istiyorsun.

Ercan İsmi İle Akrostiş Şiirler

Evet ben seni canımdan çok seviyorum yar
Razı olaman kadere gelişin kalbime tuzak.
Can gibisin bana hayat verirsin
Anneye ithafen yazılmıştır.
Ne büyük bir aşk oldun sen Erkin

Ercan İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Ercan isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Ercan

Ercan İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Ercan isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Ercan

Ercan İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Ercan isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Ercan

Ercan İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Ercan Topaca: 10 Eylül 2016 tarihinden itibaren Ankara valisidir.Ercan Topaca, 1965 yılında Manavgat, Antalya’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Manavgat’a tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Ercan Topaca, 1987 yılındy Denetçi yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 1989 yılında Kırıkkale kaymakam adayı olarak atandı.1990 yılında bir yıl süre ile İçişleri Bakanlılığı tarafından İngiltere’ye gönderildi. Muğl...
  • Ercan Bostancıoğlu: Ercan Bostancıoğlu, 8 Ağustos 1936 tarihinde Çanakkale, Lapseki’de doğmuştur.Babasının görevi icabı dört aylıkken ailesi Bursa’nın Mudanya ilçesinin Trilye, şimdiki adıyla Zeytinbağ’ına taşındı. 5 yaşındayken Karagöz oynatmaya başlamış.İlkokulun 5. sınıfında okurken ailesi yine Lapseki Çardak’a taşınmış. İlkokulu ve ortaokulu orada bitirmiş. Lise ikiye kadar Çanakkale Lisesinde okudu 1952 yılında İstanbul’a taşındılar ve liseyi istanbul Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra Gazetecilik Enstit...
  • Ercan Demirel: Ercan Demirel, 1 Haziran 1957 tarihinde Elazığ’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara’da okudu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Rd-Tv bölümünden 1979 yılında mezun oldu. 1974 -1975 sezonun da Ankara Sanat Tiyatrosu sahnesinde tiyatro yaşamına başladı. Daha sonra sırasıylaAnkara Çocuk Tiyatrosu, Kaktüs Kabare, Ankara Birlik Tiyatrosu,Ali Hürol Tiyatrosu, Sacayağı Gülmece Tiyatrosu,SanatEvi, ZiraatveEtibankÇocuk Tiyatroları,KaktüsKomediTiyatrosu,ÖtekiTiyatro,Ankara TiyatroSahnesi’nd...
  • Ercan Kesal: Ercan Kesal, 1959 yılında Avanos, Nevşehir’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Avanos’ta, lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. .1984-90 yılları arasında Ankara Keskin Devlet Hastanesi, Bala ve köylerinde Sağlık Ocağı hekimliği yaptı. İhtisasını yaparak klinik psikolog oldu. Daha sonra 1990 yılında geldiği istanbul’da özel hastane sektörüne girdi.2004-2006 yıllarındaİstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı P...
  • Ercan Saatçi: Ercan Saatçi, 13 Mart 1968 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Aslen Karadenizli olup Bayburt’ludur. İlkokulu Üsküdar Zeynep Kamil İlkokulu'nda okudu. Orta ve lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi nde yaptı. İlk ve ortaokul yıllarında mandolin, akordeon ve Türk Halk oyunları dersleri aldı. Lise yıllarında ise keman dersleri aldı. Okulun müzik grubunu kurdu ve çeşitli liselerarası müzik yarışmalarına katıldı. 1985 yılında Ercan-Yavuz-Vahe adında bir grup kurdu. Bu grupta katıldığı yarışmalarda çeşitli öd...
  • Ercan Taner: Spor spikeridir.Ercan Taner, 1964 yılında Ankara’da doğmuştur. Yugoslav göçmeni bir ailenin üyesidir. Babası eski futbol antrenörü Ziya Taner'dir. Ercan Taner, gençliğinde futbol da oynadı 1974 yılında 1. lig futbolcusu olamayacağını teknik direktör olan babası Ziya Taner’den öğrendi. Ercan Taner, 18 yaşında iken TRT'nin açtığı spikerlik sınavlarına katılarak kazandı ve TRT'de spikerliğe 1983 yılında başladı. Daha sonra kurulduğu günden beri Lig TV'de ve Show TV'de görev aldı. Kendine has anlatı...
  • Ercan Yazgan: Ercan Yazgan, 4 Nisan 1946 tarihinde Sinop’ta doğmuştur.Tuncay Özinel Tiyatrosu, AST gibi topluluklarda çalıştı. 1989 yılında Bizimkiler dizisindeki Kapıcı Cafer tiplemesiyle herkes tanıdı. 1989-2002 yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak yayınlanan “Bizimkiler” adlı dizide Kapıcı Cafer karakterini canlandırırken; Erdal Özyağcılar, Savaş Dinçel, Ayşe Kökçü, Mehmet Akan, Uğurtan Sayıner, Atılay Uluışık, Aykut Oray, Salih Kalyon, Selçuk Uluergüven, Ali Uyandıran, Rutkay Aziz, Buket Dereoğlu, Ci...
Ercan İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Ercan ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Duygusal, Maceracı, Soğukkanlı, Girişken, Sağduyu Sahibi olmalarıdır.

Ercan İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Ercan ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Gereksiz İnatçı, Gaddar, Tembel, Agresif, Hayal Dünyasında Yaşayan olmalarıdır.

Ercan isminin Notasyonları Nelerdir?

Ercan isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

E: Edirne
R: Rize
C: Ceyhan
A: Adana
N: Niğde

Ercan Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

E: Ekrem
R: Rasim
C: Cemal
A: Ahmet
N: Nizam

Ercan isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

E: Echo
R: Romeo
C: Charlie
A: Alfa
N: November

Ercan isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

E: Engin
R: Reis
C: Cemal
A: Aydın
N: Neptün

Ercan İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Ercan ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Ercan ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Ercan ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Ercan İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 4 yorum yapılmıştır.

Ercan
27.11.2017

O niye hande hanım.

Mustafacanyumuşak
01.04.2017

Benim babamında ismi ercan bilgileriniz için teşekür ederim :).

Dilansevda
12.12.2016

Ercan isimleri hic isimlerin hakkini vermiyor cesur degiler.

Hanzade Korkmaz
11.08.2016

Ercan isimliler kusura bakmayın ama bu ismi hiç sevmiyorum.