İsim Arama

Dor İsminin Anlamı Nedir? Dor Ne Demek?

Dor ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Dor isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Dor isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Dor isminin anlamı nedir? Dor ne demek?

Dor isminin anlamı nedir?
  • Dor isminin cinsiyeti: Erkek
  • Dor isminin kökeni: İbranice
  • Dor isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Dor ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
  • Dor ismindeki harf sayısı: 3
  • Dor isminin rengi: Mavi
  • Dor isminin nitelikeri: Agresif, Pozitif, Komik

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Dor

Dor isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Dor ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

D: Üstün güçlere sahip, Çok hırslıdır ve zorluklara karşı göğüs germeği sever. Güc temsilcisidir.
O: Kendi içine kapalıdır. Gizliliği sever ve sır saklar. Kişiliklerini sergilemek yerine keşfedilmeyi ve gizemli görünmeyi tercih eder.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.

Dor isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Dor İsmiyle Uyumlu İsimler

Dor İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Dori, Dorea, Doriana, Dorianna, Doralis, Doralia, Dorcas, Dorena, Doria, Dorkas

Dor İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Dorukhan, Alexandor, Doroteo, Dorak, Dorukkut, Dorean, Doru, Dor, Doruk, Doruktekin

Dor ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Dor İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Dor İsmi Konulabilir Mi?

Dor isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Dor isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Dor İsmi Caiz Mi?

Dor ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Dor isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Dor İsminin Özellikleri

Dor isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Ayaklarını yere sağlam basmayı severler. Düşünmeden hareket etmeyi pek sevmezler. Mükemmeliyetçi insanlar. Sistemli, düzenli olmak onlar için çok önemlidir. Ancak bazı zamanlarda bu durum onları inatçı bir insan haline getirebilir. Baskı altındayken oldukça başarılıdırlar. Zorlukları yenmeyi bilirler.

Hayatta limitlerini hep üst düzeyde tutan insanlardır. Hem sezgileri hem de azimleri oldukça fazladır. Kendi sınırları vardır. Kuralları, kanunları severler. Bunun yanında derin düşünceli insanlardır. Ancak kıskanç insanlar olabilirler. Çok şüpheci ve karamsar olabilirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Dor İsminin Sayı Analizi

Dor isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

D: 5
O: 18
R: 21

Dor isminin numerolojik değeri: 44

Dor İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 3 olanlar:LİDER

Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.

Dor İsmi İle Akrostiş Şiirler

Derdimin dermanı aşkım canım Esvedim
O zaman ver elini elime kaderimiz bir olsun seninle…
Razı olaman kadere gelişin kalbime tuzak.

Dor İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Dor isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Dor

Dor İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Dor isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Dor

Dor İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Dor isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Dor

Dor İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Doris Hofer: Doris Hofer, 8 Aralık 1975 tarihinde İsviçre'de doğmuştur. Çocukluğunda severek aldığı bale dersleri ve üniversitenin spor tesislerinde yaptığı antrenmanlar sayesinde daima formda oldu. 19 yaşında iken Üniversitede okumak için Bern’den Zurih'e taşındı. Hayatını kazanabilmek için iş aramaya başladı ve telefonla pazarlamacılıktan restoranlarda servis yapmaya ve organizasyonlarda sunuculuklara kadar pek çok işte çalıştı. İsviçre'de iken 5 yıl gazetecilik yaptı.Doris Hofer, 2004 yılında bir Türk’e a...
  • Doris Lessing: 2007 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi olan İran doğumlu İngiliz yazar. Doris Lessing, 22 Ekim 1919'da İran'da doğdu. Gerçek adı Doris May Tayler olan yazarın annesi de babası da İngilizdi. İngilizlerin İran ile yakın ilişkiler içinde olduğu yıllarda babası Alfred Tayler, I. Dünya Savaşı gazisi olarak İran Kraliyet Bankası'nda çalışıyordu. Annesi Emily Maude Tayler ise hemşireydi. Doris Lessing, babasının İran Kraliyet Bankası'nda görevlendirilmesi ile İran, Kermanşah'a taşındığı sene doğdu. 1925...
Dor İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Dor ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Güçlü, Sırdaş, Maceracı olmalarıdır.

Dor İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Dor ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Güçsüz, İçine Kapanık, Gaddar olmalarıdır.

Dor isminin Notasyonları Nelerdir?

Dor isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

D: Denizli
O: Ordu
R: Rize

Dor Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

D: Davut
O: Osman
R: Rasim

Dor isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

D: Delta
O: Oscar
R: Romeo

Dor isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

D: Deniz
O: Oruç
R: Reis

Dor İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Dor ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Dor ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Dor ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Dor İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.