İsim Arama

Selçuk İsminin Anlamı Nedir? Selçuk Ne Demek?

Selçuk ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Selçuk isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Selçuk isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Selçuk isminin anlamı nedir? Selçuk ne demek?

Selçuk isminin anlamı nedir?
  • Selçuk isminin cinsiyeti: Erkek
  • Selçuk isminin kökeni: Bilinmiyor
  • Selçuk isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
  • Selçuk ismi kuranda geçiyor mu: geçiyor
  • Selçuk ismindeki harf sayısı: 6
  • Selçuk isminin rengi: Mavi
  • Selçuk isminin nitelikeri: Dürüst, Çalışkan, Gösterişli, Güvenilir, Modern, Hayalperest

Kuranda Geçen İsimler ve Anlamları

İsim Analizi Selçuk

Selçuk isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir. Selçuk ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.

S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
Ç: Zevk sefa düşkünü, Duygusal bir kişiliği vardır ve güzel sanatlara ilgi duyar.
U: Durağan bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.

Selçuk isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

İsim Uyumu Analizi Nasıl Yapılır? İsim Kader Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Selçuk İsmiyle Uyumlu İsimler

Selçuk İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri

Selvinaz, Selmin, Selenge, Selvihan, Selay, Selamet, Seli, Selda, Selvet, Selışın

Selçuk İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri

Selçuker, Selek, Selekman, Selâmullah, Soyselçuk, Selçukkan, Selami, Selahaddin, Selkan, Selahattin

Selçuk ve istediğiniz herhangi bir isimle uyumlu isimleri bulabilirsiniz.

Selçuk İsmiyle Uyumlu Tüm İsimler

Selçuk İsmi Konulabilir Mi?

Selçuk isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Selçuk isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

Selçuk İsmi Caiz Mi?

Selçuk ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Selçuk isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…” Peygamber İsimleri ve Anlamları

Selçuk İsminin Özellikleri

Selçuk isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.

Oldukça yaratıcı insanlardır. İnsanlarla iletişim kurma becerileri çok iyidir ve bu sayede her türlü bilgiye kolayca erişebilirler. Kolay iletişim yanlış insanları da fazlasıyla karşılarına çıkarabilir. Dikkatli olmalarında fayda vardır. Değişken ruh haline sahip ancak bir o kadar da tutkulu insanlardır.

Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Selçuk İsminin Sayı Analizi

Selçuk isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.

S: 22
E: 6
L: 15
Ç: 4
U: 25
K: 14

Selçuk isminin numerolojik değeri: 86

Selçuk İsminin Anlam Falı

Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

İsim grubu 6 olanlar:İNATÇI

Karakterinin en belirgin özelliği inatçılık.Lakabın “keçi”. Sana zorla birşey yaptırmak imkansız.Kendi hayatına dair kararların sadece sana ait olmasını istiyorsun.Bu nedenle seni uyaranların sözlerine pek kulak asmıyorsun.Bu da zaman zaman hata yapmana ve üzülmene sebep oluyor.İnatçılığının dışında ailene bağlı bir insansın.Senin için en değerli kişi annen.Onun davranışlarını örnek alıyorsun.Özgüvenin ve liderlik yeteneğin toplum içinde saygın bir yere sahip olmanı sağlıyor.İnsan ilişkilerinde yakaladığın başarıyı iş yaşamında da sürdürüyorsun.Çalışkanlığın ve azmin sana tüm kapıları açtırıyor.Karşı cinste aradığın özellikler ise sadakat ve dürüstlük.

Selçuk İsmi İle Akrostiş Şiirler

Sevmenin hiç bu kadar zor olduğunu bilmezdim
Ellerim hep seni arar, bu saadet ki sevdamızın eseri
Laleler açtı şu gönlümde
Çok özleniyorsun inan sevgili
Uzatacağım kalbimi.
Karanlığıma son veren güneşim sen ol

Selçuk İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

Selçuk isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

Selçuk

Selçuk İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

Selçuk isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

Selçuk

Selçuk İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

Selçuk isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

Selçuk

Selçuk İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

  • Selçuk Yöntem: Sahne sanatlarında 35. yılını geride bırakmış olan, Türk sinema ve tiyatrosunun unutulmaz oyuncusu. Devrim Arabaları, Banyo, İstanbul Kanatlarımın Altında gibi önemli sinema filmlerinde rol almış olan Yöntem, televizyon izleyicileri tarafından Sıcak Saatler, Kurtlar Vadisi ve Kuzey Rüzgarı ile Aşk-ı Memnu dizileriyle tanınmıştır. Selçuk Yöntem, 13 Temmuz 1953 tarihinde, istanbul, Eyüp’de 4. çocuk olarak doğmuştur. En büyükleri kız olmak üzere 5 kardeşlerdir. Babası subay olduğu için tayinlerle b...
  • Selçuk Uluergüven: Selçuk Uluergüven, 1941 yılında İstanbul’da doğmuştur. Selçuk Uluergüven babası 1960 lı yıllarda Aydın’da Valilik yapmıştır. Aslen Ankara’lıdır. İki kız kardeşi var. Çocukluğu, Ankara İncirli semtinde geçti. Bir dönem yüksek tahsili için gittiği Almanya’da yaşadı. Eşi Türkan Hanımla Almanya’da öğrenci iken tanıştı. Sonrada Türkiye’ye dönerken evlendiler. 1962 yılında Ankara Meydan Sahnesi'nde tiyatro hayatına başlinema ve dizi filmlerde rol alan Selçuk Uluergüven,Ankara Sanat Tiyatrosu Dormen Ti...
  • Selçuk Başar: Selçuk Başar,13 Mart 1944 Ankara’da doğmuştur. Asuman Başar adında bir kız kardeşi vardır. Müzik hayatına 196r adlı amatör toplulukta başladı. 1965 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestra'na geçerek profesyonelliğe adımını atan Selçuk Başar, 1968'de Durul Gence beşlisine girdi, 1969 yılında ise, yeniden Şerif Yüzbaşıoğlu topluluğuna katıldı.Selçuk Başar, 1970 yılında kurulan Türk pop müziğinin en popüler gruplarından istanbul Gelişim Orkestrası'nın kurucularından olup; Şerif Yüzbaşıoğlu, Attila Özdem...
  • Selçuk Özer: Selçuk Özer, 1954 yılında Erzincan’da doğmuştur. Asıl adı Selçuk Özercan’dır. Selçuk Özer, 1968 yılında Avni Dilligil Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. Oğuz Aral Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Dostlar Tiyatrosunda tiyatro oyunculuğu yapmıştır. 1973 yılında Halit Refiğ’in “Vurun Kahpeye” filminde sinema oyunculuğuna da başlayan Selçuk Özer, Hale Soygazi, Tugay Toksöz ile beraber oynadı.1983 yılında senaryosunu Attila İlhan'ın yaz...
  • Selçuk Alagöz: Her şey Bitmiştir Artık”, “Aşkın Gözü Kör mü”, “Dibi dibi da” gibi şarkılarıyla Türk popüler müzik tarihinin ünlü seslerinden birisi olmuş Alagöz kardeşlerden biridir.Selçuk Alagöz, 5 Ağustos 1944 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Rana Alagöz, Ali Alagöz ve Nilüfer Alagöz adlarında 3 kardeşi vardır. Müzik öğretmeni olan babası, kardeşlere ilk müzik eğitimini verdi. İstanbul Alman Lisesinde okudu. İstanbul Üniversitesi ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra turizm işletme bölümünde yüksek lisansı...
  • Selçuk Aydemir: Düğün Dernek filmlerinin senaristi ve yönetmenidir.Selçuk Aydemir, 6 Haziran 1982 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Süleyman Nazif Anadolu Lisesinde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinden Uçak Mühendisi olarak 2004 yılında mezun oldu. İTÜ uçak mühendisi diplomasını içindeki sanat aşkı uğruna rafa kaldırmıştır. 2003 yılında Nemrud adlı belgesel niteln olarak sinema, dizi dünyasına adım attı.Selçuk Aydemir, kuzeni Burak Aksak'la beraber TRT'de yayınlanan Ramazan Gü...
  • Selçuk Erdem: Selçuk Erdem, 1976 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Aslen Eskişehir’lidir.Ortaokul ve lise yıllarında karikatür çizmeye başladı. 1990 yılında Limon Dergisi'nde çizmeye başladı. Daha sonra Leman ve L-manyak dergilerinde çalıştı.Leman dergisinden ayrıldıktan sonra 2002 yılında çizer arkadaşları Erdil Yaşaroğlu, Bahadır Baruter ve Metin Üstündağ ile birlikte haftalık mizah dergisi Penguen'i kurdu. Halen Penguen'de çizmeye, aynı zamanda da derginin editörlüğünü yapmaya devam etmektedir.Selçuk Erdem, ...
  • Selçuk Bayraktar: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile 14 Mayıs cumartesi günü evleniyor.Selçuk Bayraktar, 1980 yılında istanbul’un Sarıyer ilçesinde ortanca çocuk olarak doğmuştur. Aslen Trabzonludur. Haluk Bayraktar ve Ahmet Bayraktar adlarında kardeşleri vardır. Babası Baykar Makine’nın sahibi Özdemir Bayraktar’dır. 1990’lı yıllarda siyaset yapan baba Özdemir Bayraktar o yıllarda Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştı. Selçuk Bayraktar, 1997 yılında Robert Kolej’den ları arasında İTÜ Elektr...
  • Selçuk Yahşi: ENVY'nin kurucu ortağıdır.Selçuk Yahşi, 1955 yılında İnegöl, Bursa’da doğmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği'nden 1976 yılında mezun olmuştur. 1978 yılında da Yüksek Lisansını tamamladı. 1981 yılında Bethlehem, Pennsylvania, ABD'de Lehigh Üniversitesi Makine Mühendisliği ve Mekanik Bölümü'nden doktorasını aldı. ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünde profesör oldu. Prof. Dr. Selçuk Yahşi, ODTÜ'de görev yaptığı dönemde ODTÜ Geliştirme Vakfı yönetim kurulunun aktif üyesi ve...
  • Selçuk Bey: Büyük Selçuklu Devleti'ne adını veren kişidir. Bir Türk devleti olan Büyük Selçuklu Devleti 1038 yılında Selçuk Bey tarafından kurulmuştur. Selçuk Bey, yaklaşık 910 yılında doğmuştur. Tam ismi Selçuk bin Dukak’dır. Aral Gölü'yle Hazar Denizi arasındaki topraklara hakim olan Oğuz Türkleri'nin Kınık boyundandır. Babası Dukak Subaşı Oğuzların ordu komutanıdır. Onuncu yüzyıl başlarında doğan ve babası Dukak Bey öldüğü zaman henüz 17-18 yaşlarında olan Selçuk Bey, Yabgu’nun yanında görev aldı ve yeti...
Selçuk İsminin Avantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı avantajları olsa da Selçuk ismine ait kişilerin genel olarak avantajları: Espirili, Duygusal, Yetenekli, Zevk sefa düşkünü, Misafirperver, Romantik olmalarıdır.

Selçuk İsminin Dezavantajları Nelerdir?

Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Selçuk ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Gereksiz İnatçı, Obur, Haylaz, Aceleci, Kıskanç olmalarıdır.

Selçuk isminin Notasyonları Nelerdir?

Selçuk isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

S: Sinop
E: Edirne
L: Lüleburgaz
Ç: Çanakkale
U: Uşak
K: Kars

Selçuk Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Serhat
E: Ekrem
L: Lokum
Ç: Çetin
U: Ufuk
K: Kadri

Selçuk isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Sierra
E: Echo
L: Lima
Ç:
U: Uniform
K: Kilo

Selçuk isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

S: Seydi
E: Engin
L: Levent
Ç:
U: Umman
K: Kalyon

Selçuk İsmine Yorum Yaz

Yorum Yazma Kuralları: Selçuk ismi hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Yorumlarınızı saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm isimlerde olduğu gibi Selçuk ismine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Selçuk ismine göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm isimler için geçerli olduğunu unutmayınız.
captcha
Selçuk İsmine Yapılan Yorumlar

Bu isme henüz yorum yapılmamış.